Vodňanské hovězí žížalky
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných okurek. Jako příloha se jistě skvěle hodí třeba houskový knedlík.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 643 kJ / 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,95 g |
Tuky | 15,56 g |
Vláknina | 14,07 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 28,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, osušené maso nakrájíme na tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Do rozehřáté hluboké pánve dáme tuk a nudličky restujeme ze všech stran. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme do světle hnědé barvy.
Krok 2: Podlijeme horkým vývarem nebo vodou a na sníženém stupni tepla dusíme pod pokličkou do změknutí, cca 20 minut. Dle potřeby mícháme a podléváme.
Krok 3: K měkkému masu přidáme rozmrazené dušené houby a na kostičky nakrájené okurky, jednu necháme k dokončení. Dochutíme sardelovou pastou rozmíchanou v trošce horkého vývaru nebo vody.
Krok 4: Ještě 2-3 minuty podusíme, případně dosolíme, odstavíme a přidáme ponechané kostičky okurky.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 7. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vodňanské hovězí žížalky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Vw3
Moje poznámka
Vodňanské hovězí žížalky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Vw3
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
maso,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
houby mražené,
okurky sterilované,
pasta sardelová,
vývar masový
Komentáře (1)