Cuketová nádivka od Karol
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i podávat. Dá se jíst samotná nebo doplnit chlebem, hořčicí či křenem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 411 kJ / 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,23 g |
| Tuky | 46,05 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší cuketu oloupeme a zbavíme středů se semeny. Menší necháme se slupkou i středy. Nastrouháme na hrubo či najemno. Trošku osolíme. Necháme chvíli odstát aby se cuketa zbavila přebytečné vody.
Krok 2: Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Necháme mléko vsáknout.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nastrouháme česnek. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Uzené maso či uzeninu nakrájíme.
Krok 4: Osmahneme na sádle cibuli, salám a uzené. Necháme trochu vychladnout.
Krok 5: Sádlem vymažeme vhodný pekáč. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 6: K cuketě zbavené přebytečné vody přidáme opečenou směs cibule a uzenin, česnek a podle chuti i majoránku. Vše dobře promícháme a okořeníme pepřem a solí. Přidáme vymačkanou housku z mléka a vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 7: Urovnáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova zhruba 30 minut. Chutnější je více vypečená.
Krok 8: Podáváme podle vlastní chuti s hořčicí, chlebem, křenem.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Moje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 31 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
sýr tvrdý,
vejce,
houska,
maso uzené,
salám měkký,
cibule,
česnek,
mléko,
strouhanka,
pepř mletý,
majoránka,
sůl,
sádlo,
hořčice,
křen,
chléb
Komentáře (4)