Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory vařené v mikrovlnce

Rychlé a jednoduché - brambory vařené v mikrovlnné troubě vám ušetří čas i úsilí. Stačí vložit brambory do mikrovlnné trouby, zapnout a během krátké chvíle si můžete vychutnat skvělou přílohu k vašemu oblíbenému jídlu.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

28. 8. 2009 22:50

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 961 kJ / 469 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy97,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je asi nejrychlejší způsob vaření brambor. Záleží na druhu brambor a výkonu mikrovnky. Některé brambory jsou hotové již za 3 minuty, ale nerozvařují se. Stejně lze vařit i brambory ve slupce, pokud možno použijte menší. Před vařením je propíchněte (nejlépe na několika místech), stačí 5 minut na maximální výkon.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

29. 5. 2023 23:08

wha: sáček nezavírat, nezavírat těsně

Jaromira18 Jaromira18

10. 3. 2019 14:57

Já je někdy také vařím v mikrovlnce, mám tlakový hrnek do mikrovlnky a 300 g osolených brambor zaleju 4 lžícema vody, vařím 8-10 minut a chvíli je nechám ustálit. Jsou dobré.

hogofogo

7. 2. 2019 19:13

Rozhodně nedoporučiji ohřívání nebo vaření jakékoliv potraviny v mikrovlnce zabalené do mikroténového sáčku (podle fotografie jste tak učinila), pokud používáte plastové nádoby a kryty, tak se ujistěte že jsou výrobcem doporučeny pro použití v mikrovlnné troubě:-!

Jana Pá

23. 1. 2015 18:44

hotovo, dnes k večeři - je to mňamka, kousek másla, rozmarýn a čerstvá majoránka, no pohoda, jo, kefír a jsem :-D:-p. foto je, ale panička neumí zase přidat, takže až příště :-D

wha

26. 1. 2014 20:59

zkousela jsem 2x, sacek pokazde prasknul..co to pouzivate za atomove sacky? to je snad jasny, ze to praskne, nemuze to vydrzet tu paru prece..

Maruška

20. 12. 2013 13:26

Dneska mi vyhořel sporák a rychle jsem sháněla, jak udělat oběd pro sebe a pro malého syna. A musím napsat, že tento nápad je super. Jen jsem si ho trochu poupravila. Brambory jsem dala do misky s vodou, osolila, dala kmín přikryla víkem a vlnila asi 8 minut. Výsledek geniální. Mockrát děkuji za inspiraci.

Mischel

3. 10. 2013 16:17

jana:Krásný den, nedá mi to Á MUSÍM REAGOVAT. mIKROVLNY V TROUBĚ NEJSOU pro lidi škodlivé!!!!! PROSÍM klidně si nastudujte našeho hlavního fyzika,který dělá veškeré studie pro lékaře a medicínu a potravinový průmysl. Má několik titulů a je to pan Pekárek. Upřímně vše je zneužitelné v rukou V..a!!
Proto je dobře míněno staré dobré české přísloví: "všeho s mírou! (měrou) chcete-li. Prostě a jednoduše selským rozumem vzato, všeho moc škodí,ale vše je jen na lidech. Ale rozhodě mikrovlnka není zbran:)))):-D:-D:-D:-D

marketa

18. 9. 2013 11:34

já je dělám takto: "mini" brambůrky omyju, propíchám, větší přepůlim, posolím, dávám snítečku rozmarýnu a zhruba 3 lžíce vody. Vlním 5 minut na max. v plastové krabičce, kterou víčkem jen přikryju (nazaklapávám). Je lepší je nechat ještě minutku pod víčkem odpočinout, aby nasákly chuť a vůni rozmarýnu. Jsou výborné ke každému masíčku ;-)

Chatar

21. 7. 2013 12:46

Dik moc za tip! Sest oloupanych brambor namocenych ve studene vode a propichane paratkem, zabalene do peciciho papiru a pak do uterky. Ohrivano na osm minut v mikrovlne a vysledkem jsou perfektne uvarene brambory :-p

Tonda

12. 3. 2013 22:50

Zdravím vespolek! Já si s tím nedělám žáden problém. Opláchnu brambory ve vodě a naskládám přímo na rotační talíř mikrovlnky 6 středně velkých brambor zhruba za 10 min. Vynikající do bramborového salátu (všechno zůstane uvnitř a nic se nevyvaří do vody)Brambory v mikrovlnce pěkně poskakují a pískají.:-p:-*

jana

14. 2. 2013 12:30

zuzanečkaOVa: No ona to hovadina, jak píšete Vy, není. Proč si myslíte, že do mikrovlnky nemůžete strčit nic z hliníku nebo např. talíř ozdobený zlatým okrajem? Zkuste to a uvidíte.
Navíc koncentrované mikrovlny se používají jako zbraň. Více naleznete ve Wikipedii.
Apropo, když již píšu ASPARTAM byl původně vyvinut jako zbraň, teď nám ho dávají do nápojů.:-!

zuzanečkaOVa

14. 2. 2013 12:16

davi: to je taková hovadina až je to donebevolající!!! laskavě si nastudujte nějaké informace o principu mikrovln a nešiřte nesmysly mezi důvěřivé lidi! z podobných prohlášení se mi otvírá kudla v kapse ! jen tak mezi náma proč tedy mikrovlnku používáte ? www.szu.cz/tema/pracovni-prostredi/mikrovlnne-trouby?highlightWords=mikrovlnn%C3%A9+trouby nazdar!

davi

9. 2. 2013 12:50

mikrovlny - rychlý způsob, tj. ale nejspíš dost nezdravý. Prý to jídlo ničí. Docela tomu věřím. Ohřev probíhá tím že se rozkmitají jádra buněk, až rozbijí. Čili poté jíte něco co tělo nezná, není schopné vše bez problému zpracovávat, může to zn. větší nebezpečí rakoviny apod. Osobně mám po ohřevu jídla v mikrovlnce brzy hlad, divný pocit a občas i průjem. Tak to uvažte. Lepší by byl asi ohřev v páře nebo papiňáku, to je prý taky rychlý.

vonava domacnost

14. 1. 2013 00:35

Po dodržení instrukcí se všechno seškvařilo do jednoho smrdícího hnusu ... :) :-D

elis

12. 10. 2012 11:09

opravdu skvělý recept , mně které neumí vařit to opravdu pomohlo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: brambory v mikrovlnce vaření brambor v mikrovlnce brambory varene v mikrovlnce jak uvařit brambory v mikrovlnce vareni brambor v mikrovlnne troube vařené brambory vařené brambory v mikrovlnce vaření v mikrovlnce jak vařit brambory v mikrovlnce vaření v mikrovlnce recepty vaření brambor pečené brambory v mikrovlnce brambory z mikrovlnky jak vařit v mikrovlnce sáček na vaření brambor brambory v mikrovlnné troubě brambory mikrovlnka jak vařit brambory vareni brambor v mikrovlne troube brambory v mikrovlné troubě

Suroviny: brambory

TopRecepty.cz

Brambory vařené v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZNl