Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné smaženými vepřovými kuličkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

21. 1. 2024 18:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 666 kJ / 1 832 kcal
Bílkoviny125,79 g
Tuky77,05 g
Vláknina20,92 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 1,04 g
Sůl1,97 g
Sacharidy104,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem kdysi získala v časopise Apetit a občas se k němu ráda vracím.

Já si omáčku mírně zahušťuji, i když to v původním receptu není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

24. 2. 2024 08:58

houba: :-D
Moc Tě zdravím a přeji fajn víkend... :-K

houba houba

17. 2. 2024 19:28

Moanka: není, mne se líbí tvoje a krome toho mi tam chybí jedna kulicka :-) Ale brzo bude "příště" tak si dám víc záležet :-)

Moanka Moanka

15. 2. 2024 21:54

houba: A taky moc děkuji za krásnou fotku. Je hezčí než ta moje… ;-)

Moanka Moanka

15. 2. 2024 21:48

houba: Udělala jsi mi velkou radost, moc děkuji. :-) Tvé vychytávky si poznačím, a až to budu vařit příště, tak je využiji ke zlepšení jídla. Takže i za ně moc děkuji. :-K
Měj se krásně. :-8

houba houba

14. 2. 2024 13:51

Moanka: Tak jo, tak dnes k tomu došlo!:-)
Popíšu.. Všechno podle tvého popisu s tím, že já od oka. Navíc jsem nadrcený pepř a semena fenyklu nasucho opekla do krásné vůně a pak nasypala do smesi masové. Kuličky jsem opekla v rendlíku, ve vyšší vrstvě oleje (uz jsou studeny a ten fenkly vynikl víc).
Omáčku jsem trochu přelila vínem. Příště opetrněji.
Jídlo, které teď bude oslňovat moje hosty.
Ale víš co udělám? Koupim zitra fenykl, podusém lehce na másle a dám do malého zbytku té omáčky. No a hned koupím další semínka, dneska jsem dosypala poslední jako kdyby na to jídlo čekal?
Dala jsem si k tomu trochu skvělého vínka od slovenských přátel a oběd byl epesný :-)
Díííííííííííííík!!!

Moanka Moanka

30. 1. 2024 08:11

houba: Moc děkuji za krásný komentář. Přeji, ať Vám chutná, jako nám... ;-) <3 A budu ráda za zpětnou vazbu... :-K
Mějte hezký den... :-8

houba houba

29. 1. 2024 22:47

Mne to zaujalo hned jak jsem na to koukla, miluju fenykl. Zatim jsem nedosahla na vepr mlete, ale to je otazka par dnu! Krasny recept!

Moanka Moanka

22. 1. 2024 13:07

Marie Svarcova: Moc děkuji. To mě těší. :-8
Přeji krásné dny… :-*

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 1. 2024 09:11

:-)<3:yes::yes: Moc pěkně uvařeno, recept i foto se mi líbí.:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cibule, maso vepřové mleté, strouhanka, semínka fenyklová, koření oregáno sušené, vejce, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, česnek, bobkový list, víno bílé, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, hořčice dijonská, petrželka hladkolistá, citron, česnek, bulgur

TopRecepty.cz

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDPB