Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 620 kJ / 6 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,01 g |
Tuky | 404,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 715 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 668,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri
Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Moje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 4 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 6 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 6 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 6 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 7 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Tématické fráze:
cik cak dort,
šablony na kávu,
šablony na dorty,
dort cik cak,
cik cak,
šablony na čokoládové ozdoby,
cak,
řezy cik cak,
cak.cz.,
koláč cik cak,
cik cak řezy,
studenej dort,
cik,
sablona na dort,
šablona na kávu,
kakaovy korpus,
moučník cik cak,
cikcak,
cik cak dorty,
šablony na ozdobu kávy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
voda,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mléko,
pudink vanilkový,
káva instantní,
piškoty dětské,
brandy,
poleva čokoládová
Komentáře (10)