Snídaňová vejce Benedikt
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je dokonalý. Neváhejte a připravte si tuto pochoutku třeba k nedělní snídani.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| Tuky | 108,94 g |
| Vláknina | 0,70 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 13,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme holandskou omáčku ve vodní lázni. Do většího hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu.
Krok 2: Do žáruvzdorné misky, kterou dáme na hrnec s vroucí vodou, dáme žloutky, citronovou šťávu a sůl a šleháme až do světlé pěny.
Krok 3: Jakmile dosáhneme šleháním světlé pěny, postupně do ní přidáváme opatrně rozpuštěné máslo. Důkladně šleháme, dokud se máslo nespojí s vejci do krémové textury. Hotovou omáčku dáme stranou.
Krok 4: Na přípravu pošírovaného vejce přivedeme v hrnci vodu k varu a přidáme do ní ocet. Pomocí lžíce pak vytvoříme ve vodě vír, do jehož rotujícího středu opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Takto vaříme vejce 2-3 minuty.
Krok 5: Vejce vyjmeme z vody a servírujeme.
Krok 6: Na plátek toustu dáme sušenou šunku, na ni pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Na ozdobu posypeme uzenou paprikou a nasekanou pažitkou.
Zveřejněno 7. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Moje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Nejnovější recepty
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 39 minutami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 9 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová sekaná na pečeném česneku a cibulích z pomalého hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 7 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 8 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 9 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 9 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 10 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 14 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 14 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 15 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
šunka sušená,
chléb toustový,
ocet,
pažitka,
paprika sušená uzená,
žloutek,
ocet,
máslo,
sůl
Komentáře (2)