Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb naší dědiny

Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to platí několikanásobně. Celozrnná nebo grahamová mouka dělá chleba zdravějším a také přirozeně tmavším.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 023 kJ /
2 157 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky32,95 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy391,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme prgram Základní (Klasik), velikost chleba 1000 g, kůrka nejtmavší. Krok 2: Pekárnu zapneme a necháme samostatně pracovat. Krok 3: Hotový chléb z formy vyklepeme, vytáhneme z něj háky a necháme ho vychladnout postavený na mřížce.

TIP: Proč se občas chleba v pekárně propadne?

Zveřejněno 10. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb naší dědiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb naší dědiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ2r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: ano, v téhle smutné době začalo péct hodně lidí, i třeba naprostých začátečníků - což mi dělalo radost :-) Spousta z nich pak pokračovala dále, i když chodili do práce :yes::yes:

:-):-):yes::yes: Chléb s bramborami jsem zkoušela v době "covidové" to se hodně peklo doma, nemám pekárnu ale i ručně dělaný byl moc dobrý a dlouho vláčný. :-K

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka, brambory, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu