Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,75 g |
Tuky | 175,88 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 5 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vafle
Leontinka73 před 7 minutami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Sahula před 1 hodinou
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 2 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 3 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 4 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 4 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 5 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.