Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,75 g |
| Tuky | 175,88 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 2,40 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 39 sekundami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 14 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 16 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 21 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 24 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 29 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 35 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 39 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 44 minutami
Jednoduchá kvasnicová pomazánka
magdalenka před 48 minutami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.