Soufflé buchta
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při servírování ji nemusíte nijak zvlášť zdobit, stačí snad jen poprášit lehce cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 715 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,75 g |
Tuky | 175,88 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 2,40 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 211,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh.
Krok 2: V rendlíku spolu prohřejeme máslo a mléko.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s vanilkovou pastou a pomalu k nim přiléváme máslo s mlékem.
Krok 4: Mouku, kakao a sůl smícháme a prosejeme do žloutkové směsi. Následně opatrně a zlehka vmícháme sníh. Promícháme.
Krok 5: Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a formu vložíme na plech s vyššími okraji. Na plech pak vlijeme asi 2 cm vody o teplotě 80 °C.
Krok 6: Dáme péct do trouby na 160 °C na 20 minut. Po této době necháme asi 1 minutu troubu větrat, stáhneme teplotu na 110 °C a ještě dalších 60 minut dopékáme.
Krok 7: Po upečení necháme buchtu 30 minut vychladnout v pootevřené troubě.
Zveřejněno 4. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Moje poznámka
Soufflé buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31wOr
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Helenské rohlíky
Tynaja před 18 minutami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 53 minutami
Segedínský guláš
Kajkajak před 5 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 8 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 11 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 12 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 13 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
pasta vanilková,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.