Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost a ideální pro sváteční stůl i každodenní potěšení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,66 g |
Tuky | 38,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 109 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,16 g |
Sacharidy | 226,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.
Krok 2: Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm.
Krok 3: Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy.
Krok 4: Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.
Krok 5: Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.
Zveřejněno 11. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Moje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 2 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 5 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 6 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 7 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 7 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
sůl,
rum,
kůra limetková,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (3)