Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost a ideální pro sváteční stůl i každodenní potěšení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,66 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 109 mg |
| Sodík | 3,26 g |
| Sůl | 8,16 g |
| Sacharidy | 226,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.
Krok 2: Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm.
Krok 3: Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy.
Krok 4: Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.
Krok 5: Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.
Zveřejněno 11. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Moje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
sůl,
rum,
kůra limetková,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (3)