Zapékaný patison
Patison můžeme díky jeho neutrální chuti využít ve spoustě receptů. Skvělý je například zapékaný spolu s rajčaty a česnekem. Dodáme mu chuť bylinkami, zalijeme vejci a posypeme sýrem, který se během pečení rozteče a zezlátne.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 026 kJ / 1 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,48 g |
Tuky | 89,86 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,34 g |
Sacharidy | 34,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patison oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty rozpůlíme, osolíme, okořeníme a dozlatova osmažíme na pánvi.
Krok 2: Rajčata mezitím spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme a prolisujeme stroužky česneku. Pak nastrouháme sýr.
Krok 3: Do zapékací misky klademe ve vrstvách patison, rajčata s trochou česneku a sýr. To opakujeme, na závěr pak vše zalijeme rozmíchanými osolenými vejci a posypeme zbylým sýrem.
Krok 4: Nakonec zapečeme v troubě dozlatova. Vejce při zapékání ztuhnou a sýr se rozteče.
Zveřejněno 21. 8. 2024 16:06
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaný patison
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmXB
Moje poznámka
Zapékaný patison
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmXB
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 54 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 56 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 56 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 58 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 59 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 1 hodinou
Suroviny:
patizon,
sůl,
tymián,
bazalka čerstvá,
olej,
rajče,
česnek,
sýr tvrdý,
vejce
Komentáře