Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky ve vlastní šťávě

Dostali jste chuť na švestkový koláč, ale sezóna švestek je ještě daleko? Vyzkoušejte tento recept a mějte švestky stále po ruce. Švestkové koláče, buchty či bublaniny si můžete užívat po celý rok.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 9. 2009 14:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vhodné na buchty, koláče i jen tak, na mls. Na 7 dl sklenici asi lžíce cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

5. 10. 2022 21:12

Mama-mia: díky za zprávu :-)

Mama-mia Mama-mia

5. 10. 2022 20:45

Skvělý nápad, asi jsem objevila Ameriku, ale tento způsob zavaření švestek jsem neznala. Po dvou měsících od zavaření jsem švestky použila do koláče a chuťově jsou snad ještě lepší, než čerstvé. Děkuji za recept a hodnotím 5*

cathleen

23. 9. 2012 17:19

Giruska: :-) samozřejmě, že tam bude šťávy málo (není to kompot), ale takhle se švestky zavařují na koláče a buchty a na ně šťávu nepotřebuješ;-)

Giruska Giruska

22. 9. 2012 14:19

Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte. :-)

Giruska

22. 9. 2012 14:18

Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte. :-)

fany

18. 9. 2011 16:24

misi:

misi:pokud máte zavařovací hrnec,dává se vody po rošt,jinak stačí 4 - 5cm v jakémkoli hrnci s poklicí,ale pod sklenice dát hadr (utěrku)aby nepraskly.

spagetka spagetka

10. 8. 2011 15:47

misi: já dělám ovoce jen ve vlastní šťávě - takže - takhle to dělám já: pokud toho mám málo a vejdou se mi sklenice do nějakého hrnce a aby se nedotýkaly, tak dám vody jen tolik, aby to nepřetékalo při perlení vody. Větší množství dám do trouby, na pekáč utěrku, postavím sklenice a zas jen tolik vody, aby to nevytékalo ;-)

misi

10. 8. 2011 15:39

skoda ze ve vsech receptech na zavarovani se pise a varime nikde s euz nedoctu jak hodne musi byt sklenice ponoreny do vody skoda ze se porad zapomina na lidi co zacinaj a neni to jen s varenim u okleteni apod bohuzekl tez jsou navody psany pro zkuseny no nic jdu zjistovat dal ...

yanull yanull

5. 9. 2010 09:08

Včera dělala tyto švestky dcera. Loni jsme měli 30 sklenic z vlastních švestek, letos jen 13 z kupovaných.:-// Do každé sklenice dáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci studené vody, 1 lžíci rumu, 1 hřebíček a kousek celé skořice. Zavařujeme 20 minut při 80-85 stupních a je to zcela dostačující. Dovoluji si přidat fotky a bodík. +5:-p Jsou bezvadné do koláčů a jakýchkoliv sladkých nákypů, ten nálev v nich zrosolovatí.

Ivana79 Ivana79

14. 8. 2010 13:05

Práve som zavarila,len som pridala trochu viac vody.Niektoré poháre som ešte prekladala hruškami a tam som nasypala trošičku škorice,budú sa používať na koláče:-p:-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 9. 2009 07:09

Příště. (dnes a zejtra) zavařovací čas raději trochu prodloužíme. Asi jsi mne vystašila a bylo vy škoda práce a surovin. Václav

cathleen cathleen

4. 9. 2009 09:55

Přidávám kousek ofocené stránky z "chytré knihy", třeba pro ty, co zavařují poprvé......ovoce zavařené ve vlastní šťávě.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 9. 2009 20:03

Já je mám ještě z loňska a je to super na koláče. Nicméně,;-):yes: fajné jsou i zamražené a z těch se zase lépe dělají knedlíky, když nejsou úplně rozmražené. Jo a taky je dělám jen na chycení víček, asi jsem měla štěstí, nic se mi nezkazilo;-)

Iriska Iriska

3. 9. 2009 18:31

I do knedlíků budou dobré :-!:yes:+

pipre pipre

3. 9. 2009 17:19

Tak tento způsob zkusím, hlavně jako zásobu na koláče :-):yes:+ 1.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování švestek zavařování švestek ve vlastní šťávě zavařujeme švestky zavařené švestky jak zavařit švestky zavaření švestek zavarene svestky recept recept na zavarovani svestek švestky zavařování jak dlouho zavařujeme švestky recepty na zavařování švestky zavařování švestek bez vody švestky zavařené zavarovani svestek bez cukru zavařování švestek na koláč zavařované švestky zavařování švestky zavařování švestek na buchty švestky recepty jak se zavaruji svestky

Suroviny: švestky, cukr

TopRecepty.cz

Švestky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ3v