Domácí zapékané müsli s vlašskými ořechy, skořicí a brusinkami
Müsli je oblíbenou součástí snídaňových rituálů. Křupavé zapékané müsli si můžete snadno připravit i doma. Ovesné vločky s ořechy stačí promíchat s kořením, medem a po zapečení doplnit brusinkami, které mu dodají lehkou kyselost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 234 kJ / 3 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 174,70 g |
Vláknina | 51,80 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 301,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si všechny ingredience, ovesné vločky a ořechy nasekáme nahrubo v mixéru.
Krok 2: V míse smícháme vločky, ořechy a skořici.
Krok 3: Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj med, promícháme a vše přidáme ke směsi. Dobře promícháme a nasypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při 170 °C. Během pečení několikrát promícháme. Po vytažení z trouby vmícháme brusinky.
Krok 5: Plníme do čistých sklenic. Podáváme s mlékem nebo jogurtem.
Zveřejněno 1. 10. 2024 10:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí zapékané müsli s vlašskými ořechy, skořicí a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpqr
Moje poznámka
Domácí zapékané müsli s vlašskými ořechy, skořicí a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpqr
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 17 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 29 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 41 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 56 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 4 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
ořechy vlašské,
brusinky,
máslo,
med,
skořice
Komentáře