Remo povidla - jednoduchá povidla - remoska

sofie1973 Kuchařka: sofie1973

4 velké sklenice Zavařeniny 10 názorů

Suroviny

4 kg vypeckovaných švestek (ringlí)
1/2 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky dáme do remosky, zasypeme cukrem, necháme den stát.

  2. Druhý den remosku zapneme a "pečeme" 4 hodiny.

  3. Rozmixujeme, naplníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Remo povidla - jednoduchá povidla - remoska

  • Lacibaci Lacibaci

    Hella: Mně se do remosky grand vešla dvě kila.

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Buchyna: Sofie, tak jsem už zjistila, kolik je potřeba sklenic ( stačí si přečíst :-D ). Buchy

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Zdravím, Sofi, povidla dělám už spoustu let. Vždy jsem je vařila ( pekla v troubě ), ale v novém bytě nemám troubu, takže ten nápad s remoskou mne fakt zaujal. Jen netuším, zda se mi tato gramáž do remosky vejde. Ale určitě vyzkouším. Ještě malá otázečka: kolik je z tohoto množství asi sklenic? Děkuji, přeji krásný den:yes:
    Mimochodem, nedávno jsem kupovala povidla na koláčky a málem mě trefilo, jak jsou strašně drahá!!:-//
    Za nápad dávám bodík:-D
    Buchyna

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    Hella: mám velkou remosku a vejde se mi to tam (ale s fousem, během toho dne občas zamíchám, ono pustí šťávu a zmenší objem).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hella: já nevím, jak velkou remosku má sofie, ale já to dělám tak, že nasypu polovinu ovoce a jakmile se rozvarem zmenší objem, přidám zbytek. Takže do remosky, kterou mám, já bych tam ty 4 kila dala - ne najednou, ale jak píšu, po zmenšení objemu zbytek.;-). Ovšem pravda je, že já to dělám radši v takovém velkém kastrolu než v remosce, síla zvyku.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    A to se vejdou 4 kila vypeckovaných švestek do remosky? :-O

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

  • rebeka rebeka

    sofie1973::-D:-D:-D super nápad;-):yes::-D

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    :-D:-D:-D kastro - to vypadá kubánsky.;-) Kdybys použila kubánský rum, bylo by to bez chybičky:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně (jen používám želírák pro diabetiky), ale v kastrolu, takže mám kastro-povidla :-D:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: povidla v remosce švestková povidla v remosce povidla z ringli remoska recepty remo povidla švestková povidla z remosky hrušková povidla v remosce povidli v remosce domácí povidla v remosce povidla v papiňáku recepty z ringlí povidla pečená v remosce pečená povidla v remosce povidla z velkých švestek povidla pro diabetiky švestky povidla do remosky švestková povidla v remosce velka nejnovejsi typ remoska švestová povidla remoska.cz