Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená quinoa po italsku

Quinoa je velmi chutná a má vysoký obsah živin, proto bychom ji určitě měli zařadit do svého jídelníčku. Připravíme ji velmi snadno, skvělá je například zapečená s olivami a nakládanými rajčaty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme ji na oleji z nakládaných rajčat. Krok 2: Přidáme nakrájená rajčata, olivy, bazalku, česnek, sůl, pepř a vmícháme quinou. Krok 3: Zapékací misku vymažeme olejem, vložíme připravenou směs, kterou posypeme strouhaným sýrem, a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Krok 4: Před podáváním ozdobíme čerstvou bazalkou.

TIP: Jak uvařit quinou

Zveřejněno 18. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená quinoa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgXL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená quinoa po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgXL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, rajče, olivy, sušená bazalka, česnek, sůl, pepř mletý, quinoa, sýr nastrouhaný, olej, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu