Zelňačka s klobásou I
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná smetanou, je naší tradiční pochoutkou, která dokáže nahradit hlavní jídlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme olej, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme a zaprášíme moukou. Uděláme paprikovou jíšku a základ zalijeme vařící vodou.
Krok 2: Do polévky přidáme 1/2 kostky masového bujonu, bobkové listy, mletý černý pepř, osolíme a vaříme asi 15 minut. Místo vody a kostky můžeme rovnou použít domácí masový vývar.
Krok 3: Sterilované zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a překrájíme na menší kousky.
Krok 4: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do malého množství vody.
Krok 5: Po 15 minutách vaření přidáme do polévky připravené zelí a utřený česnek. Polévku promícháme a na mírném ohni vaříme, než se uvaří brambory.
Krok 6: Jakmile jsou brambory uvařené, dáme je i s vodou, ve které se vařily do polévky. Dále přidáme na kostičky nakrájenou mírně pálivou paprikovou klobásu, polévku krátce povaříme a na závěr přidáme smeatnu. Polévku promícháme, prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 18. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Moje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 24 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 12 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 17 hodinami
Suroviny:
zelí sterilované,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
brambory,
bobkový list,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
klobása pikantní,
bujón,
voda
Komentáře (1)