Zelňačka s klobásou I
Domácí zelňačka dokáže rozehnat neduhy různého původu a často vás během chvilky postaví na nohy. Vydatná pikantní polévka se zelím, klobásou a bramborami, zjemněná smetanou, je naší tradiční pochoutkou, která dokáže nahradit hlavní jídlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme olej, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme a zaprášíme moukou. Uděláme paprikovou jíšku a základ zalijeme vařící vodou.
Krok 2: Do polévky přidáme 1/2 kostky masového bujonu, bobkové listy, mletý černý pepř, osolíme a vaříme asi 15 minut. Místo vody a kostky můžeme rovnou použít domácí masový vývar.
Krok 3: Sterilované zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a překrájíme na menší kousky.
Krok 4: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do malého množství vody.
Krok 5: Po 15 minutách vaření přidáme do polévky připravené zelí a utřený česnek. Polévku promícháme a na mírném ohni vaříme, než se uvaří brambory.
Krok 6: Jakmile jsou brambory uvařené, dáme je i s vodou, ve které se vařily do polévky. Dále přidáme na kostičky nakrájenou mírně pálivou paprikovou klobásu, polévku krátce povaříme a na závěr přidáme smeatnu. Polévku promícháme, prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 18. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Moje poznámka
Zelňačka s klobásou I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgBL
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 12 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
zelí sterilované,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
brambory,
bobkový list,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
klobása pikantní,
bujón,
voda
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.