Požárské karbanátky
Karbanátky se připravují v mnoha variantách. Místo klasiky z vepřového a hovězího masa, je můžeme připravit i z kuřecího. Přidáme do nich zakysanou smetanu a po osmažení je obalíme v nasekané petrželce.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso opláchneme, jemně nasekáme, nebo umeleme.
Krok 2: V misce smícháme maso s kysanou smetanou a jedním vejcem.
Krok 3: Osolíme, okořeníme pepřem a špetkou strouhaného muškátového květu. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 4: Ze směsi vytvoříme osm menších placiček. Namočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
Krok 5: V horkém oleji po obou stranách je dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
Krok 6: Obalíme v nasekané petrželce a můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Moje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 10 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 18 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 8 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 12 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 12 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 14 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 14 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 15 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 15 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 16 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
smetana kysaná,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
olej,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.