Požárské karbanátky
Karbanátky se připravují v mnoha variantách. Místo klasiky z vepřového a hovězího masa, je můžeme připravit i z kuřecího. Přidáme do nich zakysanou smetanu a po osmažení je obalíme v nasekané petrželce.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso opláchneme, jemně nasekáme, nebo umeleme.
Krok 2: V misce smícháme maso s kysanou smetanou a jedním vejcem.
Krok 3: Osolíme, okořeníme pepřem a špetkou strouhaného muškátového květu. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 4: Ze směsi vytvoříme osm menších placiček. Namočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
Krok 5: V horkém oleji po obou stranách je dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
Krok 6: Obalíme v nasekané petrželce a můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Moje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 31 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 32 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 34 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 34 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 45 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
smetana kysaná,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
olej,
petrželka
Komentáře (2)