Požárské karbanátky
Karbanátky se připravují v mnoha variantách. Místo klasiky z vepřového a hovězího masa, je můžeme připravit i z kuřecího. Přidáme do nich zakysanou smetanu a po osmažení je obalíme v nasekané petrželce.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso opláchneme, jemně nasekáme, nebo umeleme.
Krok 2: V misce smícháme maso s kysanou smetanou a jedním vejcem.
Krok 3: Osolíme, okořeníme pepřem a špetkou strouhaného muškátového květu. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 4: Ze směsi vytvoříme osm menších placiček. Namočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
Krok 5: V horkém oleji po obou stranách je dozlatova osmažíme. Na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
Krok 6: Obalíme v nasekané petrželce a můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Moje poznámka
Požárské karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk7Zv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
smetana kysaná,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
olej,
petrželka
Komentáře (2)