Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

22. 9. 2009 19:01

Suroviny

Porce: asi 12 knedlíků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 914 kJ / 697 kcal
Bílkoviny46,18 g
Tuky20,56 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 799 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy79,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to úžasná rychlost a nic v TV ta kuchařka nepřeháněla. I já ochutnal a tvrdím, že to nemá chybu a žena řekla, že jiné už dělat nebude. Snědla jich 5 ks a ostatní jsou v mikrotenu v mrazáku a oni tvrdí, že pak někdy ohřaté jsou jako naprosto čerstvé. To normální nikdy ne. Tak jsme zvědaví.(Recept je z TV pořadu "Babicovy dobroty".)

POZNÁMKA. Nyní jsem získal další nápad na využití těsta bez ovoce.: Z těsta se tvoří kuličky o velikosti cca 20-25mm a dají vařit. Po uvaření se roztrhnou a polévají rozvařeným ovocem a nebo steně sypou jako knedlíky. Vyzkouším a dodám fotky. Můžou i jiní. Nápad je od naší kamarádky "Světlanky".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

14. 7. 2017 13:49

Normálně nejsem žádný hodnotitel, ale tohle musím,... prostě bomba,.. knedlíky výborné, krásná práce s těstem,... kdysi jsem dělala tvarohové těsto jen s moukou a to se lepilo jako lepidlo,...ale tohle, to je paráda, takže moc děkuji.:yes::-)

ester

30. 8. 2015 13:20

Tak tohle je něco úžasného :) dělala jsem je neplněné, polila jsem je rozvařenými borůvkami a šlehačkou!!! No bomba! bodík letí :):yes::yes:

Eva

3. 7. 2015 12:25

Knedlíčky jsem vyzkpoušela na radu švagrové, byly fakt super.

jolka

29. 7. 2014 12:01

Tak jsem je dneska dělala a jsou naprosto vynikající.Když dělám tvarohové s hrubou moukou,tak jsou trochu tvrdší a tyto se strouhanky jsou nadýchanější,tyto mi víc chutnají.

NeLa

3. 10. 2009 15:59

tak jsem tento recept taky vyzkoušela:-p, po počáteční zoufalosti z toho, jakou mělo těsto konzistenci jsem si s tím poradila a musím říct, že všem chutnal :-8:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

26. 9. 2009 08:38

Stáňo. Musel bych lhát, kdybych tvrdil, že to jde, nebo že to nejde. Jak jsem napsal. Je to recept převzatý a trochu upravený a tak Stáňo budeš muset najít odvahu a budeš to muset zkusit a půjde li to , nebo ne informovat ostatní . Ahoj a neboj se . Tolik se stát nemůže. Ono to nějak dopadne. Václav

Stáňa

25. 9. 2009 18:25

ahojky tak čtu ten receptík v ledničce mám švestky tak se chci do toho pustit jen prosím ,zda je mohu s úspěchem taky uvařit v parním hrnci?? :-8

pipre pipre

24. 9. 2009 13:09

Vašku, dnes jsem zhřešila a udělala si sladký den :-) Dovolila jsem si přidat fotku, kde jsou neplněné malé knedlíčky s povidlovou omáčkou. Mám svá vlastní povidla a jen jsem je rozvařila v troše vody, trošku okyselila citronovou šťávou a přidala kousíček(zbytek, co jsem měla doma) čokolády na vaření a lžíci rumu. Tuto omáčku jsem dělávala dětem ke kynutým neplněným knedlíkům (bez rumu:-) ). Měly to moc rády.

Svetlana Svetlana

24. 9. 2009 07:39

Vašku, z tohoto těsta dělám kuličky o průměru cca 2-2,5cm...uvařím, nakrojím, poleju máslem a každý si dá k nim co chce...syn čokoládovou polevu, babička rozvařené ovoce, kdo má momentálně na co chuť...taky je to moc dobrý...:yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

24. 9. 2009 07:19

Prosím vás, až to někdo uvaří, rád bych znal i váš názor a také když nesnědené knedle zmrazí a pak ohřeje, jak se mu jeví. Může přidat i fotku. Díky. Václav.

Jenda1 Jenda1

23. 9. 2009 23:22

Vašku, už mám uloženo a musím vyzkoušet;-). S tvarohovým těstem nemám dobré zkušenosti, buď jsem byl celý umatlaný a těsto se rozvařovalo, anebo jsem po přidání mouky vytvořil tenisáky. Posílám sedmý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

HankaPu HankaPu

23. 9. 2009 18:21

Vašku, v pohodě, já vím...:yes::yes::-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 9. 2009 18:18

HankoPu. My taky dáváme místo pecky malou kostičku cukru. Ale jen u meruněk. Já bych nejraději vyndal pecky i ze švestek. Ale u nás se dělají s těch pravejch, které nejsou nikterak velké a s peckama dělali naše maminky (ženy i mojí) a i zase jejich maminky a tak dále .... A není síla, která by to změnila. Tak se zkrátka vzdávám. A říkám si, než se o takovou prkotinu dohadovat, to nestojí za to a nechám to jak to je.:-//;-) Ahoj Václav.

Sodovka Sodovka

23. 9. 2009 16:33

Dělám knedlíky jenom z odpalovaného těsta, protože tvarohové mi moc nejde. Jsem z něho celá upatlaná.:-( Tohle tvarohové těsto se strouhankou se určitě patlat nebude.:yes: Václave, dík za recept. Na Babicu se dívám pravidelně, ale tento recept mi asi nějak utekl. A co se týče neregistrovaného čitatele, tak takové příspěvky jsem velice často četla na jiném kuchařském webu. Prosím vás,jestli se chcete bavit o stylistice a gramatice, tak zůstaňte na receptech.cz. Tady vaříme.:-)). Vašku,posílám bodíka.:yes:

HankaPu HankaPu

23. 9. 2009 15:15

Vašku, určitě tyhle knedlíky se strouhankou vyzkouším, já dělám podobné, ale bez strouhanky a já švestky zásadně vždycky vypeckuju a místo pecky dávám malou kostku cukru, jde to tak dobře zabalit, no a já mám jistotu, že jím zdravou švestku /znáš mě, viz. tvůj recept s velkými kousky hub/:-D:-D:-)) posílám pořádného bodíka:yes::yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové knedlíky neplněné strouhanková posypka posypka na ovocne knedliky tvarohové těsto se strouhankou babicovy tvarohové knedlíky posypka na knedlíky neplněné tvarohové knedlíky posypka ze strouhanky babicovy tvarohové knedlíky s jahodami babicovy dobroty tvarohové knedlíky posyp ze strouhanky tvarohové knedlíčky se strouhankou tvarohové knedlíčky neplněné strouhankový posyp tvarohové knedlíky neplněné recepty babicovy dobroty recepty ovocné tvarohové knedlíky strouhankove testo babicovy dobroty ovocné knedlíky babicovy dobroty recept tvarohove knedliky tvarohové knedlíky

Suroviny: jablko, tvaroh měkký, strouhanka, sůl, cukr, vejce, mouka hladká, máslo, strouhanka, mák, tvaroh

TopRecepty.cz

Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqXv