Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

simonka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Upéct dobré řezy na plechu není nic těžkého a s přehledem to zvládne každý začátečník. Jednoduché mramorové těsto polité cukrovou polevou s rumem. S přípravou vám mohou bez obav pomoci i děti a výsledkem budete všichni nadšení.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 821 kJ /
5 455 kcal
Bílkoviny86,90 g
Tuky158,77 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 458 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy896,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme polohrubou mouku, cukr krupice, prášek do pečiva, vanilkový cukr a promícháme. Krok 2: Přidáme teplé mléko, olej, vejce a vymícháme těsto. Plech nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Polovinu těsta dáme na plech. Krok 4: Do druhé poloviny přidáme kakao a mléko a nalijeme na světlé. Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme cca 20-25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí zůstat suchá. Krok 6: Suroviny na polevu utřeme spolu dohromady. Po upečení polevu rozetřeme navrch moučníku.

TIP: Nejlepší recepty na rychlé moučníky

Zveřejněno 23. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobré řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYgp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobré řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYgp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

mária ponická 29. 3. 2017 19:33
Neviete množstvo surovín na väčší pekáč ?
Nie som si istá,či by dvojnásobné množstvo mohlo byť?

mária ponická: Dělám hodně často. Na větší plech dávám 1,5 dávky.

koukám, že jsou ještě promazané... vyzkouším :)
;-)

normální hrníčková bábovka, stará dobrá klasika

DNES JSEM JÍ DĚLALA,ALE NEVÍM DO JAKÉ VELIKOSTI PLECHU SE MÁ VYLIT JÁ JÍ DALA DO VELIKOSTI 42KRÁT29 JE NÍZKÁ JINAK POLEVA NA TENTO PLECH JE MÁLO.JINAK JE MOC DOBRÁ CHVÁLÍM VÁS SNACHA MŮJ SYN SI POCHUTNALI DĚKUJI ZA RECEPT PŘÍŠTĚ TO DÁM DO MENŠÍHO PLECHU :-K:-K:-K

Věra Porazilova 26. 4. 2016 15:00
<3:-K:-D:yes::-K:-D :-K Výborné řezy !!! ted jsem je udělala !!! :-):-K:-D

:-):-K

:-O Týý jo, to je nádhernéé!!

lenka michkova:tak jsem řezy opět upekla mňam,:-K:-K:-K:-K:-K:-K

:-Kvinikající moc doporučuji všem jen jsem obmněnila polevu na dvě části a do jedné jsem přidala růžové barvivo:-*:-K:-K:-K:-K

Stejný recept na těsto používám i na bábovku, jen přidávám ještě citronovou kůru.Tuto bábovku máme nejraději a už jsem použila recept i na řezy, jen jsem pekla v menším plechu, také jsem řez překrojila a promazala marmeládou, někdy i lehkým krémem...na větším plechu těsto pokladu i ovocem a drobenkou :-):yes:+17
Pro Ewičku (a)(nereg): Já peču v předem vyhřáté (ne rozpálené) plynové troubě a zvolna, jako normální piškot.

A nevi nekdo na kolik mit rozpalenou troubu? :-8

skarlettka 4. 10. 2016 08:28
Ewicek: já ji rozehřívám od oka tak na 180 stupnů. :-K

simonka: Simonko, tak jsem si je dnes vybrala a upekla a vážně jsou dobré. Dělala jsem je na celý plech, tak nebyly tak vysoké, abych je promazala jako Mirka75, ale vůbec to nevadí, Dávám ti 16.bod:yes: a 2 fotky;-)

Sú vynikajúce ;-):-K:-K:-K

Tak jsme upekla,hned jak ji nakrojím,dám foto.:-KJenom ji mám nizoučkou,nevím jakto,že mě nevyběhla nahoru.Ale na chuti to asi nebude znát.:-D:-D Dávám bodíka....:yes::yes::yes:

Pridavam 12.bodik za jednoduchy a velmi chutny dortik. Vcera jsem upekla a zaprasilo se po nem.:-p:-p:-p

Hned jak budu mít čas,tyhle řezy určitě vyzkouším.Vypadají úžasně.Dávám bodík a ukládám na vyzkoušení.:yes::yes::-K

Včera jsem je dělala jsou výborné. Dávám bodík:-p

Světlanko:-)pekáček je porcelánový a moc krásně se v něm peče.Většinou ho ani nevymazávám,ale tohle těsto jsem dělala poprvé,tak jsem ho radši "mázla";-).Pekáčky jsem dostala před lety od manžela-jeden velký(viz foto) a dva poloviční:-8.Někde se připletl k vagónům,co vezly na skládku porcelán II.jakosti:-O.Tak si vybral pěkné a funkčí věci(i porcelán s modrými husami) a přivezl to domů.Těm věcem nic není,jen mají zespodu třeba bublinku;-).A děkuji za pochvalu:-).

Simčo, asi máš pravdu, já jsem snad slepá :-O

Po straně vidím mouku, tak asi vymazaný a vysypaný bude, ale pekáček se mi také líbí :)))

Mirko, máš krásné fotečky, ale mně zaujala jiná věc. Pečeš to v nějakém bílém pekáčku...vypadá, že není vymazaný, vysypaný,, nebo se mi to jen zdá?:-O

Miruš :yes::yes: a Simonce za recept taky :yes: ;-)

Simonko:-)to jsem moc ráda že se ti fotečky líbí:-8;-).A Iljušo:-)taky děkuju:-8.

Mirko - fotky :yes:, dobrý nápad promazat marmeládkou ;-)

Mirco děkuji moc za přání i za krásné fotečky, opět jsou naprosto ukázkové ;-) Snad tobě i rodince bude chutnat :-K

aha....no vidis aku fajnu fintu si mi poradila :-)

Výbušná:-)díky za pochvalu:-8,no a k tomu korpusu-jestli to máš tak i u kulatého,tak si stačí po obvodu naříznout dokola jen slabý zářez,do něj dát nit a prokrojit ho jako když se krájí nití knedlík-jen je to na ležato;-).No a u obdelníkovýc to jde tak,že si můžeš po obvodě udělat ze všech stran zářez a při prokrojování se budeš jen snažit,mít nůž v té výšce,kterou jsi si tím zářezem naznačila;-).

no vies co mirca75, ja sa mozem snazit prekrojit korpus ako chcem, tak vzdy zacnem pekne, niekde za stredom uz mam vykrojenu dieru, bud na spodku, alebo na vrchu a na druhom konci, skoncim niekde 2 milimetra od vrchu korupusu...uz som si vsimla pri perniku, ako si to mala krasne prekrojene...ja si to aj korigujem tym, ze drzim celu dlan na korpuse, aby som citila, kde rezem, aj tak mi to lieta nahor nadol.....fakt krasne fotecky

Simonko:-)tak jsem tu zase:-D.Musím říct,že tenhle tvůj recept,mi v září úplně utekl,ale teď jsem ho chytila a dobrotu upekla:-D.Líbí se mi na něm,že je to množství tak akorát pro nás-do malého pekáčku;-).Udělala jsem pár drobných změn-jeden hrnek polohrubé mouky jsem nahradila celozrnnou špaldovkou a po upečení jsem řezy prokrojila a tence pomazala jahodovým džemem.Polevu jsem dělala je z polovičního množství a teď už jen čekám,až poleva zatuhne a budu moct do moučníčku zakrojit:-8.Těsto je po upečení skoro jako piškot-jemné a nadýchané a koláč krásně voní:-p.Boďku č.1 posílám už teď a fotečky přijdou za chvíli;-).
Dopisuji:tak fotečky už doletěli;-).A tobě přeji vše nejlepší k svátku:-K.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
řezy na plech, řezy na plech nejnovější recepty, recepty na řezy na plech, dobre recepty, nejlepší řezy na plech, nejlepší řezy na plechu, dobrý řez, čertovské řezy, řezy na plech recepty, řezy na plech foto, dobré moučníky, čertovský dobry moucnik, dobré jednoduché řezy, snadné řezy, nadýchané řezy na oslavu, dobré a rychlé řezy, dobrý řez na plech, recepty rezy na plech, řez na plech, dobréřezy

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, mléko, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový, rum, mléko

Přidat fotografie receptu