

Mramorová buchta a la brownies
Suroviny cca 20
- 250 g tmavé čokolády
- 60 g másla
- 120 g krystalového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu (můžeme přidat i pár kapek vanilkového aroma)
- 2 velká vejce
- 80 g hladké mouky
- 250 g plnotučného tvarohu
- 50 g krystalového cukru
- (2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče)
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
- 1 velké vejce
Postup přípravy receptu
Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.
Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.
Těsto přesuňte do formy 20x25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.
Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z http://www.apetitonline.cz/recepty/5944-mramorova-...
Buchta byla opravdu výtečná, "šťavnatá".
Pozor! Když budete zkoušet špejlí, zda je už buchta dobře upečená, vždy zůstane trochu na špejli - u těst na brownies je tomu tak.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mramorová buchta a la brownies
-
Ja davam normalne na vareni, s biopomerancem mám take problém ho sehnat, nevite nekdo?
-
smuclerka: Já místo bio pomerančů kupuji sušenou pomerančovou kůru, občas ji mají v prodejnách se zdravou výživou a někdy i v supermarketech. Tmavá čokoláda určitě může být Orion, ale lepší je třeba 70% z Lidlu, tam ji nemají tak drahou a je dobrá
-
Můžete mi prosím poradit, kde seženu biopomeranč? A tmavá čokoláda - může být ta "na vaření" od Orionu? Děkuji.
-
věřím, že to bude pěkně šťavnatá dobrota, moc se mi recept líbí