Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou

Pokud si čas od času chcete dopřát nějakou specialitu z vepřového masa, zkuste upéct plněný bůček. Náplň s mletého masa je proložena klobáskou, mrkví a okurkou, takže na řezu je vidět krásná mozaika. Plněný bůček můžete podávat teplý i studený, třeba s domácím chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: K mletému masu přidáme vejce, nadrobno nakrájenou 1/4 cibule, 2 stroužky utřeného česneku, sůl, pepř a drcený kmín. Vše promícháme a přidáme hrášek a kukuřici. Krok 2: Do bůčku uděláme nožem zářez tak, abychom neprořízli strany a zadní část. Tak získáme kapsu k naplnění. Krok 3: Polovinu náplně rozprostřeme na spodní části kapsy, položíme na ni špalíčky mrkve, klobásy a okurky a na ně navrstvíme zbytek náplně. Vrchní část kapsy přitlačíme a zářez zašijeme nití. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme sádlo a naplněný bůček na něm opečeme. Na dno pekáčku dáme zbytek nakrájené cibule a česneku, vložíme opečený bůček i s výpekem, osolíme a posypeme kmínem. Krok 5: Podlijeme a dusíme přikryté při teplotě 180 °C nejméně 1 hodinu. Jakmile je bůček měkký, nařízneme kůži do čtverečků a při teplotě 200 °C dopečeme maso dorůžova. Krok 6: Podáváme třeba s chlebem a beraními rohy.

TIP: Jak upéct kváskový chleba krok za krokem

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85AG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85AG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček vepřový, maso mleté, cibule, klobása, mrkev, okurky sterilované, vejce, hrášek, kukuřice, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý, kmín drcený, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu