Hovězí kapsa pana lesního
Šťavnaté hovězí kapsy plněné dušenými houbami, jsou tou správnou volbou na víkendový oběd. Lahodná omáčka je ovoněná slaninou a dokonale obalí každé sousto. S tímhle jídlem rozhodně zabodujete. Jako přílohu připravte třeba nadýchaný houskový knedlík.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a na 1 lžíci oleje ji orestujeme dosklovita. 2/3 cibule dáme stranou a později použijeme na omáčku. Do zbytku cibule v pánvi přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, ochutíme solí, pepřem a kmínem, trochu podlijeme a dusíme, dokud se veškerá tekutina neodpaří.
Krok 2: Do plátků masa vytvoříme nožem kapsu, kterou naplníme podušenými houbami a zajistíme párátkem. Takto připravené plátky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na 2 lžicích oleje opečeme, až se maso zatáhne.
Krok 3: Odebrané 2/3 cibule dáme na pánev a přidáme k ní nakrájenou slaninu. Opečeme dohněda a přidáme k plátkům masa. Při mírné teplotě dusíme, až maso pustí šťávu. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka asi 60 minut.
Krok 4: Maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme 10 minut a omáčku rozmixujeme, aby byla hezky hladká. Plátky masa vložíme zpět do omáčky.
Krok 5: Jako příloha je nejlepší vařená rýže nebo knedlíky.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Moje poznámka
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 18 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 23 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Ala17 před 3 minutami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 4 minutami
Ohavečské brambory
Dycky před 37 minutami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 4 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 5 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 6 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 11 hodinami
Suroviny:
plátek hovězí,
cibule,
olej,
houby čerstvé,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (1)