Hovězí kapsa pana lesního
Šťavnaté hovězí kapsy plněné dušenými houbami, jsou tou správnou volbou na víkendový oběd. Lahodná omáčka je ovoněná slaninou a dokonale obalí každé sousto. S tímhle jídlem rozhodně zabodujete. Jako přílohu připravte třeba nadýchaný houskový knedlík.
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a na 1 lžíci oleje ji orestujeme dosklovita. 2/3 cibule dáme stranou a později použijeme na omáčku. Do zbytku cibule v pánvi přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, ochutíme solí, pepřem a kmínem, trochu podlijeme a dusíme, dokud se veškerá tekutina neodpaří.
	Krok 2: Do plátků masa vytvoříme nožem kapsu, kterou naplníme podušenými houbami a zajistíme párátkem. Takto připravené plátky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na 2 lžicích oleje opečeme, až se maso zatáhne.
	Krok 3: Odebrané 2/3 cibule dáme na pánev a přidáme k ní nakrájenou slaninu. Opečeme dohněda a přidáme  k plátkům masa. Při mírné teplotě dusíme, až maso pustí šťávu. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka asi 60 minut.
	Krok 4: Maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme 10 minut a omáčku rozmixujeme, aby byla hezky hladká. Plátky masa vložíme zpět do omáčky.
	Krok 5: Jako příloha je nejlepší vařená rýže nebo knedlíky.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Moje poznámka
					
				
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							plátek hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							houby čerstvé, 
						
						
							slanina, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
Komentáře (1)