Kůzlečí roláda s nádivkou
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit křehkou roládu, plněnou nádivkou z uzeného masa.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na sádle orestujeme cibulku do sklovita společně se slaninou.
Krok 2: Maso vykostíme a vytvoříme plát masa na roládu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Jakmile rohlíky nasáknou tekutinu, vymačkáme je a dáme do mísy.
Krok 3: Přidáme slaninu s cibulkou, vejce, česnek, petrželku a mladé kopřivy. Vše smícháme a směsí naplníme roládu, kterou pak stáhneme potravinářskou nití.
Krok 4: Povrch masa osolíme, okmínujeme a potřeme česnekem, maso dáme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme při 200 °C s občasným podlitím vodou a později vzniklým výpekem dozlatova, zhruba hodinu. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kůzlečí roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJGP
Moje poznámka
Kůzlečí roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJGP
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 1 hodinou
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 2 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 4 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 12 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 14 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 14 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 14 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 15 hodinami
Suroviny:
maso kůzlečí,
sůl,
kmín celý,
česnek,
sádlo,
rohlík,
mléko,
slanina anglická,
cibule,
sádlo,
vejce,
česnek,
petrželka,
kopřivy,
strouhanka,
sůl,
ořech muškátový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.