Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kůzlečí roláda s nádivkou

Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit křehkou roládu, plněnou nádivkou z uzeného masa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na sádle orestujeme cibulku do sklovita společně se slaninou. Krok 2: Maso vykostíme a vytvoříme plát masa na roládu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Jakmile rohlíky nasáknou tekutinu, vymačkáme je a dáme do mísy. Krok 3: Přidáme slaninu s cibulkou, vejce, česnek, petrželku a mladé kopřivy. Vše smícháme a směsí naplníme roládu, kterou pak stáhneme potravinářskou nití. Krok 4: Povrch masa osolíme, okmínujeme a potřeme česnekem, maso dáme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme při 200 °C s občasným podlitím vodou a později vzniklým výpekem dozlatova, zhruba hodinu. Podáváme s brambory.

TIP: Desatero rad na téma kůzlečí maso

Zveřejněno 17. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kůzlečí roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJGP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kůzlečí roláda s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kůzlečí, sůl, kmín celý, česnek, sádlo, rohlík, mléko, slanina anglická, cibule, sádlo, vejce, česnek, petrželka, kopřivy, strouhanka, sůl, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu