Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané kedlubny

Kedlubny mají příjemně nasládlou a osvěžující chuť. Pokud připravíte nakládané kedlubny, vychutnat si je můžete kdykoliv v průběhu roku. Jsou skvělé jen tak k zobání nebo jako příloha k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na plátky, které vaříme v osolené vodě skoro doměkka. Necháme je okapat. Krok 2: Svaříme ocet, vodu, sůl a cukr. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kolečka, kapie na nudličky. Krok 3: Do sklenic rozdělíme koření. Kedlubnové plátky prokládáme zeleninou. Nakonec vše zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a při 90 °C sterilujeme 25 minut.

TIP: Jak sterilovat zeleninu?

Zveřejněno 5. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wBXo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wBXo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, semínka hořčičná, pepř, koření nové koření, bobkový list, cibule šalotka, kapie červená, kapie žlutá, voda, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu