Pohanka smažená

Suroviny

4 dl pohanky – bílé
2 dl vroucí vody osolené
2 – 3 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku vsypu do kastrólu, přeliju vřící, osolenou, vodou a krátce povařím, jen co polkne vodu.

  2. Vrazim do vyhřátý trouby, na 120°C. Studenou vodou, já na to mám takový velký prkno, si navlhčím vál.

  3. Ještě horkou pohanku na vál rozetřu dortovým nožem asi tak na palec vysoko. Nechám vychladnout, nejlépe přes noc.

  4. Druhý den to pokrájím a pokrájené osmahnu na másle. Podávám k pečením.

Komentáře k receptu Pohanka smažená

  • eva hubova eva hubova

    Pohanka ztuhla celkem dobře, ale při smažení se mi začala rozpadat:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    To naozaj drží pokope? Len tak?:-O ja sa s pohánkou veľmi nekamarátim, preto moje otázky asi vyznejú divne.

    Odpovědět

  • rulik rulik(neregistrovaný)

    prosím na jak dlouho v troubě?

    Odpovědět

Tématické fráze: smažená pohanka pohanka recepty pohanka smažena restovana pohanka smažená ená pohanka recept z pohanky