Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Šťavnatý jablečný moučník s ořechy a čokoládovou polevou potěší každého milovníka domácího pečení. Jeho příprava je snadná. Skvělý je ke kávě, na oslavy i jako sladká tečka za obědem. Pro dokonalý požitek můžeme při podávání ozdobit šlehačkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 32x23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení, dno i boky. Krok 2: Nejprve dáme do šlehací mísy rozklepnutá celá vejce, přidáme malou špetku soli a cukr krupicový i vanilkový. Šleháme do husté bílé pěny cca 10 minut, až zůstává viditelná rýha po metle. Krok 3: Omytá jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, 2 jablka nasekáme na kostičky, 2 nastrouháme na hrubých slzách struhadla. Krok 4: Do misky dáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a přidáme nasekané ořechy, všechno ovoce a promícháme. Poté přilijeme olej, opět promícháme a přendáme ke žloutkové pěně. Přidáme všechna jablka, promícháme a dle potřeby přidáme mléko 100-150 ml. Krok 5: Těsto by nemělo být tuhé, ale také ne moc řídké. Jen tolik, aby šlo bez problémů vlít do plechu a uhladit povrch. Dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5-7 minutách, když těsto vyběhne, snížíme teplotu 160 °C a pečeme asi 30 minut . Krok 6: Řídíme se zkušeností s vlastní troubou a zkusíme špejlí, zda je upečeno. Pokud je po vpichu suchá, je korpus upečený. Poté vyndáme z plechu na mřížku a necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí rozehřejeme čokoládu s máslem a olejem (poleva nepopraská), přidáme drobně nasekanou směs ořechů a dobře promícháme. Krok 7: Po vychladnutí rozehřejeme čokoládu s máslem a olejem (poleva tak nepopraská) ve vodní lázni, přidáme drobně nasekanou směs ořechů a dobře promícháme. Krok 8: Ještě vlahou polevu přemístíme na korpus a uhladíme povrch. Necháme v chladu ztuhnout a poté nožem namáčeným v horké vodě nakrájíme na řezy nebo kostky. Můžeme podávat nebo ještě dozdobit ušlehanou šlehačkou. Do doby podávání uchováme v chladu.

TIP: 26 receptů na nejlepší jablečné moučníky

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGQR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej slunečnicový, ořechy, rozinky, brusinky sušené, kůra pomerančová kandovaná, jablko, mléko, čokoláda na vaření, máslo, olej, arašídy, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu