Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami

Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou. Šmrnc mu dodává celá řada bylinek a dochucovací omáčky v asijském stylu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka široká asi 12 mm, rozložíme na podložce a osolíme. Necháme vypotit, otřeme papírovými utěrkami a na polovině olivového oleje opečeme z obou stran. Krok 2: Bulgur propláchneme na sítku, okapaný dáme do rendlíku, zalijeme trojnásobným množstvím vody (450 ml) a přivedeme k varu. Osolíme, zakryjeme poklicí a na sníženém stupni tepla vaříme cca 20 minut. Poté necháme zakrytý stát stranou. Krok 3: Zatím očistíme a nakrájíme cuketu, papriky, cibuli, česnek i zázvor. Opečený lilek vyndáme z pánve, nakrájíme na kousky a dáme zatím do misky. Krok 4: Do pánve přidáme olej a restujeme papriky, cibuli, česnek a zázvor. K částečně orestovaným přidáme cuketu, všechny bylinky a za občasného promíchání dále restujeme. Krok 5: K zelenině orestované na skus vrátíme lilek, přilijeme sojovou omáčku, balzamiko, sladkou chilli omáčku a podlijeme cca 60 ml vody. Promícháme a krátce necháme probublat, aby se chutě spojily. Krok 6: Dle potřeby dochutíme balsamikem, sójovkou nebo solí a opatrně vmícháme hotový bulgur.

TIP: Oblíbené recepty s těstovinami, bulgurem a kuskusem

Zveřejněno 25. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ROnN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ROnN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To je zajímavá kombinace chutí. Čerstvé bylinky používám moc ráda. A jako vždy to máte krásně vyfocené 😊

AnnBra: :-K Moc děkuji za milý komentář i když si nemyslím, že moje fotky jsou hezké ale nejsem profík. Díky a přeji krásné a pohodové odpoledne. :-K

Suroviny:
bulgur, lilek, olej olivový, cuketa, kapie červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, česnek, zázvor, tymián, saturejka, estragon, omáčka sojová, ocet balsamiko, omáčka chilli sladká, koriandr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu