Lilek s bulgurem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 45 minut cca 3 Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

500 g očištěného lilku
200 g hříbků nejlépe směska ale klidně i žampiony
50 g špeku nebo jiné slaniny
1 lžíce oleje
2 větší cibule
2 větší rajčata
100 ml uvařeného bulguru
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 prolisované stroužky česneku
sůl
mletý pepř
trošku horké vody na podlití-cca 50ml
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit na nudličky nakrájený špek. Přidáme na půlměsíčky nakrájené cibule a restujeme 5 minut.

  2. Pak přidáme nakrájené hříbky, na větší kostičky nakrájený lilek a na malé kostičky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata. Opepříme, osolíme a promícháme. Podlité malým množstvím vody dusíme pod pokličkou slabým varem 20 minut.

  3. Poté přidáme bulgur, petržel a česnek. Promícháme a necháme 2 minuty prohřát. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Původní záměr byl v závěru do podušené směsi přidat míchaná vejce. Ale zbylo mi trochu bulguru, který jsem dělala jako zavářku do polévky. Takže, kdo ho nemáte, klidně ho nahraďte těmi vejci, nebo pokud máte kuskus-tak to vyzkoušejte. Je to chutné ve všech 3variantách :-)

Odkaz na bulgurhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek s bulgurem

Tématické fráze: lilek s bulgurem lilek recepty bulgur s lilkem bulgur recepty bulgur lilek lilek bulgur lilek recept bulgur s lilkem a cuketou zapečený lilek s bulgurem lilek a bulgur bulgur a lilek indické recepty s bulgurem bulgur zapeceny s lilkem recept bulgur a lilrk lilek s burgurem bulgur jako zavarka do polevky lilek zapečený s bulgurem bulgurem bulgur a lilek recepty ratatouille s bulgurem

Zapomněl/a jsem heslo