Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s rybízem

Vláčné kakaové řezy s jemným tvarohovo-šlehačkovým krémem a kyselkavým rybízem jsou ideálním letním moučníkem. Skvěle osvěží, nejsou příliš sladké a zachutnají dětem i dospělým. Řezy jsou jednoduché na přípravu a zvládne je opravdu každý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutky ušleháme s cukrem. Postupně zašleháme olej, mléko, mouku s kypřicím práškem a kakao. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Krok 5: Těsto rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Po upečení seškrábneme povrch korpusu a drobky uchováme. Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Krok 7: Smetany ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Krok 8: Do šlehačky vmícháme tvaroh i rybíz a krém navrstvíme na korpus. Nakonec řezy posypeme kakaovými drobky.

TIP: Rybízové moučníky - nejlepší recepty

Zveřejněno 2. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OZ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OZ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, tvaroh, rybíz červený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu