Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s rybízem

Vláčné kakaové řezy s jemným tvarohovo-šlehačkovým krémem a kyselkavým rybízem jsou ideálním letním moučníkem. Skvěle osvěží, nejsou příliš sladké a zachutnají dětem i dospělým. Řezy jsou jednoduché na přípravu a zvládne je opravdu každý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutky ušleháme s cukrem. Postupně zašleháme olej, mléko, mouku s kypřicím práškem a kakao. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Krok 5: Těsto rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Po upečení seškrábneme povrch korpusu a drobky uchováme. Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Krok 7: Smetany ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Krok 8: Do šlehačky vmícháme tvaroh i rybíz a krém navrstvíme na korpus. Nakonec řezy posypeme kakaovými drobky.

TIP: Rybízové moučníky - nejlepší recepty

Zveřejněno 2. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OZ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OZ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, tvaroh, rybíz červený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu