Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňa s restovanou zeleninou

Tarhoňa, tradiční těstovina oblíbená ve střední Evropě, tvoří skvělý základ pro rychlý a výživný oběd. V této verzi se snoubí s barevnou restovanou zeleninou, čímž vzniká lehké, ale syté jídlo, které potěší nejen vegetariány.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 23 min

38 min (15 min příprava + 23 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tarhoňu dáme opražit na suchou pánev, mícháme a jakmile začne růžovět přidáme lžíci olivového oleje, promícháme a ihned zalijeme vývarem (dala jsem kuřecí). Krok 2: Na sníženém stupni tepla dusíme cca 15-18 minut, podle potřeby můžeme ještě podlít několika lžícemi vývaru nebo jen vody, necháme úplně vstřebat a odstavíme. Krok 3: Současně očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka a cibuli nasekáme nadrobno. Krok 4: Orestujeme v rozehřáté hluboké pánvi na lžíci arašídového nebo slunečnicového oleje. Když je zelenina na skus přidáme sůl a koření. Krok 5: Smícháme tarhoňu se zeleninou a přidáme nasekanou cibulovou nať a petrželku. Krok 6: Můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.

TIP: Jak restovat zeleninu

Zveřejněno 18. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n582R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarhoňa s restovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n582R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny tarhoňa, vývar masový, olej olivový, olej arašídový, mrkev, petržel, cibule červená, cuketa, pórek, česnek, sůl, pepř mletý, nať cibulová, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu