Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vymazlený hovězí guláš

Pokud hledáte recept na opravdu vymazlený guláš, vyzkoušejte tento připravený z hovězího vývaru. Díky dvojímu vaření je maso opravdu krásně měkké a rajčatový protlak dodá guláši plnou chuť a krásnou barvu. Na závěr jej můžete zahustit dle vlastních preferencí.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radiologia Radiologia

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Prvně připravíme hovězí vývar. Do hrnce dáme na malé kostky nakrájené hovězí maso, které na troše oleje orestujeme. Krok 2: Poté přidáme na střední kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Opět trochu orestujeme. Krok 3: Vše poté zalijeme cca 500 ml vody, přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, celý pepř, bobkový list a nové koření. Vývar vaříme cca 60 minut. Krok 4: Po 60 minutách vyjmeme veškerou zeleninu a maso. Krok 5: V novém hrnci na dvou lžících sádla osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme ji dozlatova, poté k ní přidáme maso a též trochu orestujeme. Krok 6: Zasypeme červenou paprikou, kterou párkrát promícháme, ale nerestujeme příliš dlouho, aby nezhořkla. Krok 7: Poté zalijeme vývarem, který jsme si předtím připravili, a přidáme rajčatový protlak. Krok 8: Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti. Krok 9: Opět vaříme cca 60 minut, aby maso bylo hezky křehké. Krok 10: Na závěr zahustíme chlebem nebo jíškou. Krok 11: Guláš podáváme s brambory, těstovinami, knedlíkem nebo chlebem.

Zveřejněno 23. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vymazlený hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DNV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vymazlený hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DNV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tohle je snad parodie ne .. ani guláš , no ani rajská s tolika protlaku a než vývar s divokým kořením a kořenovou zeleninou , to asi raději vodu ...

To je z masa, které se vařilo ve vývaru nebo jsem to špatně pochopila? 🤔 A na půl kila masa tolik protlaku, ještě nezasmažený, to je rajský guláš? Podle popisu by z toho mohla být spíš gulášová polévka.

Odeta Wollmanova: Tak pokud chcete mít potom v pul litru vývaru třeba jen lžíci protlaku, tak prosím. 🙂
Já normální guláš podle ostatních nemám moc v lásce, takže pokud je někdo další takový, co normální klasicky guláš neocení, tak tohle je fajn alternativa.

Opravdu dobře připravený guláš je jídlo, kterému neodolám 😊

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, česnek, cibule, maso hovězí, protlak rajčatový, sádlo, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, paprika čerstvá červená, pepř mletý, sůl, jíška

Přidat fotografie receptu