Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vymazlený hovězí guláš

Pokud hledáte recept na opravdu vymazlený guláš, vyzkoušejte tento připravený z hovězího vývaru. Díky dvojímu vaření je maso opravdu krásně měkké a rajčatový protlak dodá guláši plnou chuť a krásnou barvu. Na závěr jej můžete zahustit dle vlastních preferencí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Radiologia Radiologia

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Prvně připravíme hovězí vývar. Do hrnce dáme na malé kostky nakrájené hovězí maso, které na troše oleje orestujeme. Krok 2: Poté přidáme na střední kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Opět trochu orestujeme. Krok 3: Vše poté zalijeme cca 500 ml vody, přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, celý pepř, bobkový list a nové koření. Vývar vaříme cca 60 minut. Krok 4: Po 60 minutách vyjmeme veškerou zeleninu a maso. Krok 5: V novém hrnci na dvou lžících sádla osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme ji dozlatova, poté k ní přidáme maso a též trochu orestujeme. Krok 6: Zasypeme červenou paprikou, kterou párkrát promícháme, ale nerestujeme příliš dlouho, aby nezhořkla. Krok 7: Poté zalijeme vývarem, který jsme si předtím připravili, a přidáme rajčatový protlak. Krok 8: Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti. Krok 9: Opět vaříme cca 60 minut, aby maso bylo hezky křehké. Krok 10: Na závěr zahustíme chlebem nebo jíškou. Krok 11: Guláš podáváme s brambory, těstovinami, knedlíkem nebo chlebem.

Zveřejněno 23. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vymazlený hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DNV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vymazlený hovězí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tohle je snad parodie ne .. ani guláš , no ani rajská s tolika protlaku a než vývar s divokým kořením a kořenovou zeleninou , to asi raději vodu ...

To je z masa, které se vařilo ve vývaru nebo jsem to špatně pochopila? 🤔 A na půl kila masa tolik protlaku, ještě nezasmažený, to je rajský guláš? Podle popisu by z toho mohla být spíš gulášová polévka.

Odeta Wollmanova: Tak pokud chcete mít potom v pul litru vývaru třeba jen lžíci protlaku, tak prosím. 🙂
Já normální guláš podle ostatních nemám moc v lásce, takže pokud je někdo další takový, co normální klasicky guláš neocení, tak tohle je fajn alternativa.

Opravdu dobře připravený guláš je jídlo, kterému neodolám 😊

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, česnek, cibule, maso hovězí, protlak rajčatový, sádlo, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, paprika čerstvá červená, pepř mletý, sůl, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu