Vymazlený hovězí guláš
Pokud hledáte recept na opravdu vymazlený guláš, vyzkoušejte tento připravený z hovězího vývaru. Díky dvojímu vaření je maso opravdu krásně měkké a rajčatový protlak dodá guláši plnou chuť a krásnou barvu. Na závěr jej můžete zahustit dle vlastních preferencí.
Postup přípravy
Krok 1: Prvně připravíme hovězí vývar. Do hrnce dáme na malé kostky nakrájené hovězí maso, které na troše oleje orestujeme.
Krok 2: Poté přidáme na střední kousky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Opět trochu orestujeme.
Krok 3: Vše poté zalijeme cca 500 ml vody, přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, celý pepř, bobkový list a nové koření. Vývar vaříme cca 60 minut.
Krok 4: Po 60 minutách vyjmeme veškerou zeleninu a maso.
Krok 5: V novém hrnci na dvou lžících sádla osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Orestujeme ji dozlatova, poté k ní přidáme maso a též trochu orestujeme.
Krok 6: Zasypeme červenou paprikou, kterou párkrát promícháme, ale nerestujeme příliš dlouho, aby nezhořkla.
Krok 7: Poté zalijeme vývarem, který jsme si předtím připravili, a přidáme rajčatový protlak.
Krok 8: Přidáme sůl, pepř a kmín dle chuti.
Krok 9: Opět vaříme cca 60 minut, aby maso bylo hezky křehké.
Krok 10: Na závěr zahustíme chlebem nebo jíškou.
Krok 11: Guláš podáváme s brambory, těstovinami, knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 23. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vymazlený hovězí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2DNV
Moje poznámka
Vymazlený hovězí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2DNV
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 20 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
tomstny před 6 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 13 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 3 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 3 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 4 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
cibule,
maso hovězí,
protlak rajčatový,
sádlo,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
sůl,
jíška
Komentáře (5)
Já normální guláš podle ostatních nemám moc v lásce, takže pokud je někdo další takový, co normální klasicky guláš neocení, tak tohle je fajn alternativa.