Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma na grilu s bylinkami

Grilovaná pražma s vůní bylinek vás přenese na letní dovolenou u moře. Vyfiletování chce sice trochu cviku, ale odměnou vám bude šťavnaté a křehké maso, které můžete doplnit třeba zeleninou z grilu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pražmu nařízneme okolo páteře a postupně řežeme dolů po žebrech, až vznikne filet. Takto upravíme všechny ryby. Z filetů odstraníme pinzetou kosti. Krok 2: Všechny filety osolíme a opepříme. Čtyři díly otočíme kůží dolů. Na každý díl položíme několik snítek bylinek, 2 plátky citronu a kousek másla. Krok 3: Přiklopíme druhou částí ryby a dobře přitiskneme. Kůži na vrchní části potřeme olejem a touto stranou položíme porce na středně rozpálený gril na teflonovou grilovací podložku. Krok 4: Grilujeme ideálně na nepřímém ohni z každé strany asi 8-10 minut. Před otočením potřeme vrchní stranu olejem a opatrně otočíme. Krok 5: Hotovou pražmu pokapeme citronovou šťávou. Jako přílohu můžeme ugrilovat zeleninu a brambory.

TIP: Ryby na grilu: Délka grilování a teplota

Zveřejněno 15. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Filety se lépe propečou než celá ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na grilu s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX08

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na grilu s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX08

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
pražma, citron, máslo, bylinky, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu