Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražma na grilu s bylinkami

Grilovaná pražma s vůní bylinek vás přenese na letní dovolenou u moře. Vyfiletování chce sice trochu cviku, ale odměnou vám bude šťavnaté a křehké maso, které můžete doplnit třeba zeleninou z grilu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pražmu nařízneme okolo páteře a postupně řežeme dolů po žebrech, až vznikne filet. Takto upravíme všechny ryby. Z filetů odstraníme pinzetou kosti. Krok 2: Všechny filety osolíme a opepříme. Čtyři díly otočíme kůží dolů. Na každý díl položíme několik snítek bylinek, 2 plátky citronu a kousek másla. Krok 3: Přiklopíme druhou částí ryby a dobře přitiskneme. Kůži na vrchní části potřeme olejem a touto stranou položíme porce na středně rozpálený gril na teflonovou grilovací podložku. Krok 4: Grilujeme ideálně na nepřímém ohni z každé strany asi 8-10 minut. Před otočením potřeme vrchní stranu olejem a opatrně otočíme. Krok 5: Hotovou pražmu pokapeme citronovou šťávou. Jako přílohu můžeme ugrilovat zeleninu a brambory.

TIP: Ryby na grilu: Délka grilování a teplota

Zveřejněno 15. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Filety se lépe propečou než celá ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na grilu s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX08

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražma na grilu s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX08

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pražma, citron, máslo, bylinky, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu