Kuře galského vinaře

Eliza Kuchařka:

Drůbeží maso 22 názorů

520

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 špalíčky nivy
4 plátky šunky nebo slaniny
4 růžičky brokolice (povařené 2-3 minuty ve slané vodě)
4 lžičky dijonské hořčice
4 stroužky česneku
olej na opékání
na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 nasekaný stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 bylinkové kostky
100 ml bílého vína
1 kostka cukru
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí, nivou a plátečky česneku (viz foto). Zavineme do závitků, sepneme jehlami, párátky, provázkem, skřipci - čímkoli jsme zvyklí a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 15-20 minut, aby se maso uvnitř propeklo).

  2. Opečené maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk - ponecháme 1-2 lžíce výpečku, necháme rozpustit máslo a zavonět česnek.

  3. Potom zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vínem a vodou, přidáme hořčici, kostku cukru a bylinkovou kostku.

  4. Uvaříme hladkou omáčku, kterou podáváme k masu.

Poznámka

Pokrm pochází z mojí oblíbené restaurace Pastička v Praze 2.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře galského vinaře

  • Svetlana Svetlana

    Eli vypadá to senzačně a určitě je to výborné...ráda vyzkouším a bodík posílám :-):-):-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je nádhera. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za bodíčky...:-)
    Ještě podle Pastičky dělám "Steak Jean Baklažán", "Templářský špíz" a jednu úpravu bifteku, kterou už - nevím proč :-( - nedělají. Ale nejsou to přesné, původní receptury...jen jsem to tak dlouho ochutnávala a vychutnávala, až jsem to doma trefila :-)).

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

  • pipre pipre

    Také už nemám co dodat, jen Super! :-)Plusík už letí:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Po všech komentářích už nemám co dodat. Opět SUPER. :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, ten jídelníček je fakt inspirativní!! Pokusím se přez něj sehnat jeden recept, co mne zaujal název:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Heuréka...:-D:-D
    Nahlédni, i jídelníček je inspirativní...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak nic, no...:-*:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylas, můj první pokus o rozklikávací odkaz..http://www.pasticka.cz/jidelni-listek.php?PHPSESSID=oq2gq8200v0tk1cegk7isq9m50.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    My tu žádnou Pastičku nemáme;-( Moc hezký recept i fotky, jak jinak:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, dělám něco podobného, jen místo brokolice dávám listy špenátu, nedávám hořčici, ale čerstvé bylinky. Možná to vyzkouším podle tebe a dávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)jídlo vypadá moc pěkně;barevné,pěkně naaranžované-ty víš jak na nás aby jsme slintali,viď?.Jsou tam samé dobré věci,jako třeba mé oblíbené bílé vínko;-),jen ta Niva:-(.No nevadí,zkusím nahradit něčím jiným(čímž samozřejmě a bohužel:-ptohle krásné jídlo chuťově přejinačím:-O)a nebo jí dám a budu se modlit aby tělo nestávkovalo;-):-D.A asi vyhraje to druhé:-)).U mě přibude jedno oblíbené a tobě jedna boďka;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo