Kuře galského vinaře

Eliza Kuchařka:

Drůbeží maso 22 názorů

520

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 špalíčky nivy
4 plátky šunky nebo slaniny
4 růžičky brokolice (povařené 2-3 minuty ve slané vodě)
4 lžičky dijonské hořčice
4 stroužky česneku
olej na opékání
na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 nasekaný stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 bylinkové kostky
100 ml bílého vína
1 kostka cukru
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí, nivou a plátečky česneku (viz foto). Zavineme do závitků, sepneme jehlami, párátky, provázkem, skřipci - čímkoli jsme zvyklí a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 15-20 minut, aby se maso uvnitř propeklo).

  2. Opečené maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk - ponecháme 1-2 lžíce výpečku, necháme rozpustit máslo a zavonět česnek.

  3. Potom zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vínem a vodou, přidáme hořčici, kostku cukru a bylinkovou kostku.

  4. Uvaříme hladkou omáčku, kterou podáváme k masu.

Poznámka

Pokrm pochází z mojí oblíbené restaurace Pastička v Praze 2.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře galského vinaře

  • Svetlana Svetlana

    Eli vypadá to senzačně a určitě je to výborné...ráda vyzkouším a bodík posílám :-):-):-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je nádhera. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za bodíčky...:-)
    Ještě podle Pastičky dělám "Steak Jean Baklažán", "Templářský špíz" a jednu úpravu bifteku, kterou už - nevím proč :-( - nedělají. Ale nejsou to přesné, původní receptury...jen jsem to tak dlouho ochutnávala a vychutnávala, až jsem to doma trefila :-)).

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

  • pipre pipre

    Také už nemám co dodat, jen Super! :-)Plusík už letí:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Po všech komentářích už nemám co dodat. Opět SUPER. :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Eli, ten jídelníček je fakt inspirativní!! Pokusím se přez něj sehnat jeden recept, co mne zaujal název:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Heuréka...:-D:-D
    Nahlédni, i jídelníček je inspirativní...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak nic, no...:-*:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Merylas, můj první pokus o rozklikávací odkaz..http://www.pasticka.cz/jidelni-listek.php?PHPSESSID=oq2gq8200v0tk1cegk7isq9m50.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    My tu žádnou Pastičku nemáme;-( Moc hezký recept i fotky, jak jinak:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, dělám něco podobného, jen místo brokolice dávám listy špenátu, nedávám hořčici, ale čerstvé bylinky. Možná to vyzkouším podle tebe a dávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)jídlo vypadá moc pěkně;barevné,pěkně naaranžované-ty víš jak na nás aby jsme slintali,viď?.Jsou tam samé dobré věci,jako třeba mé oblíbené bílé vínko;-),jen ta Niva:-(.No nevadí,zkusím nahradit něčím jiným(čímž samozřejmě a bohužel:-ptohle krásné jídlo chuťově přejinačím:-O)a nebo jí dám a budu se modlit aby tělo nestávkovalo;-):-D.A asi vyhraje to druhé:-)).U mě přibude jedno oblíbené a tobě jedna boďka;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: restaurace pastička kuřeci platek po sečuansku recept teplářský špíz recept kuřecí špalíčky se slaninou pangasius po sečuansku pastička restaurace dijonske kure králík na dijonu kure na spekovych fazolkach kuře fazolky brokolice kuře na dijonské hořčici steak s vecem a slaninou kuře na galsky zpusob steak s fazolkami a slaninou recept kuřecí špalíčky brokolice závitky skřipec eliza restaurace praha kuřecí prsní maso-recept fazolky se slaninou,recept fazolky se slaninou recept

Zapomněl/a jsem heslo