Podzimní jablečno-skořicový koláč
Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí skvěle ladí. Vyzkoušejte tento podzimní moučník a jistě nebudete zklamaní.
Suroviny pro 1 kus
1 koláčová forma o průměru 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 518 kJ / 4 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,84 g |
Tuky | 178,98 g |
Vláknina | 29,75 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 4,03 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní jablečno-skořicový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVlR
Moje poznámka
Podzimní jablečno-skořicový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVlR
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 14 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 31 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 37 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 14 hodinami
Tématické fráze:
jablečno tvarohový koláč,
skořicový koláč s jablky,
jablečny kolac,
jablečno tvarohová buchta,
jablečný koláč do remosky,
jablecny kolac v remosce,
jablečná kolac,
skořicový koláč,
jablko skoricovy kolac,
jablečný koláč z remosky,
jablecno orechovy kolac,
jablečnotvarohový koláč,
jablečná koláč s tvarohem,
jablečná buchta v remosce,
remoska recepty,
jablečný koláč remoska,
podzimní koláč s jablky,
jablečno-tvarohový koláč,
jablkoskoricovy kolac,
jablečnoskořicový koláč
Suroviny:
strouhanka,
mouka celozrnná,
cukr třtinový,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh polotučný,
jogurt bílý,
vejce,
cukr,
jablko,
cukr skořice
Komentáře (17)
Teď si zpětně uvědomuji,že jsem na tvé stránky,při mém občasném bloudění internetem už narazila a ráda se v nich toulala.Bohužel jsem si tehdy tvůj blog neuložila
To mirca75: trochu jsem si pohrála s fotografiemi a mělo by to být už OK. Jsem tu začátečník, tak se budu s drobnými pády ještě chvíli potýkat. Bohužel nemám troubu, ale jen remosku, tak nemohu napsat teplotu. Ale koláč bych pekla tak na 200 stupňů. V remosce koláček trval asi 45 minut, což by mělo být podobné
Koláč vypadá velmi pěkně a jelikož jablíčka,tvaroh,..jsou věci které máme rádi,tak ho ráda vyzkouším