Pikantní rybízová omáčka
Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému jídlu originální a svěží šmrnc.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz pomeleme na odšťavňovacím mlýnku, přidáme mleté koření a česnek.
Krok 2: Vaříme asi 20 minut a pak vše rozmixujeme ponorným mixerem dohladka a dochutíme chilli.
Krok 3: Přidáme ocet a olej a vaříme do požadované hustoty.
Krok 4: Ještě horké nalejeme do připravených skleniček a uzavřeme.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rybízová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vGR
Moje poznámka
Pikantní rybízová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vGR
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 1 hodinou
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 6 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 6 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 8 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 11 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
sůl,
česnek,
bobkový list mletý,
koření nové koření mleté,
koriandr sušený,
rozmarýn,
olej,
ocet jablečný,
chilli
Komentáře (1)