Pikantní rybízová omáčka
Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému jídlu originální a svěží šmrnc.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz pomeleme na odšťavňovacím mlýnku, přidáme mleté koření a česnek.
Krok 2: Vaříme asi 20 minut a pak vše rozmixujeme ponorným mixerem dohladka a dochutíme chilli.
Krok 3: Přidáme ocet a olej a vaříme do požadované hustoty.
Krok 4: Ještě horké nalejeme do připravených skleniček a uzavřeme.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rybízová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vGR
Moje poznámka
Pikantní rybízová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vGR
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 45 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 48 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 48 minutami
Buchty na páře
Merylas před 48 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 49 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 49 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 49 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
sůl,
česnek,
bobkový list mletý,
koření nové koření mleté,
koriandr sušený,
rozmarýn,
olej,
ocet jablečný,
chilli
Komentáře (1)