Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní rybízová omáčka

Omáčka z červeného rybízu s pikantním nádechem je ideální ke grilovanému masu, paštikám nebo sýrům. Kombinace sladkokyselé chuti rybízu a jemné kořeněnosti dodá každému jídlu originální a svěží šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cvrnda cvrnda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz pomeleme na odšťavňovacím mlýnku, přidáme mleté koření a česnek. Krok 2: Vaříme asi 20 minut a pak vše rozmixujeme ponorným mixerem dohladka a dochutíme chilli. Krok 3: Přidáme ocet a olej a vaříme do požadované hustoty. Krok 4: Ještě horké nalejeme do připravených skleniček a uzavřeme.

TIP: Omáčky ke grilování - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 1. 9. 2025

Poznámka autora cvrnda

Použité koření Chmeli-suneli ve variantě bes chilli ( Směs koření gruzinské kuchině a je v mnoha variantách. Použil jsem z Království chuti.)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rybízová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vGR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní rybízová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rybíz červený, cukr, sůl, česnek, bobkový list mletý, koření nové koření mleté, koriandr sušený, rozmarýn, olej, ocet jablečný, chilli

Přidat fotografie receptu