Maso ve vlastní šťávě

cvrnda Kuchař: cvrnda

Doba přípravy: 2x1h Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

vepřové maso - ořez (králičí)
vepřové kůže
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do zavařovací sklenice vložíme kousek vepřové kůže, naplníme masem do 3/4 a nahoru můžeme dát opět kousek kůže (ke králičímu vložíme kousek bůčku nebo alespoň kůži s kouskem tuku) a nasypeme lžičku soli.

  2. Hrdlo sklenice i víčko otřeme alpou nebo alkoholem kvůli odmaštění. Víčka zásadně nová. Zavařujeme 2x 1 hodinu. Nesmí jít mastnota až k víčku při vaření. Takto zavařené vydrží i 2 roky.

Poznámka

Dá se konzumovat přímo nebo určeno k další tepelné úpravě.

(Recept našich babiček)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maso ve vlastní šťávě

  • Palika Palika

    Paráda :-) díky :-) :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Dříve, když se vozilo jídlo do ciziny k moři, tak jsem to dělala také, ale nedoporučuji česnek. I když masu nic nebylo, bylo výborný, česnek tak divně páchl. Fakt, na to pozor.

    Odpovědět

  • cvrnda cvrnda(autorka receptu)

    Česnek nebo cibuli třeba i grilovací koření i jiné sedá přidat při ndalší úpravě nebo i kečupke špagetám.A mezi jednotlivím vařením též necháme vychladnout třeba i den dva.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    No u nás také ani náhodou.Já nejdříve maso promíchám se solí a pak nacpu do sklenic.Je super.:yes::yes:Přidávám fotku letošní várky.;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ládíku - opravdu skvělé masíčko:-D já jenom vařím 1.den 2 hodiny a 2.den 1 hodinu - pak je nádherně měkké a dělám to také podle babičky a jak píše rebeka - u nás 2 roky také nevydrží:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Já přidávám k masu i 1 strouček česneku ,my ho rádi:-)) dala bych ho i do buchet kdyby to šlo:-D:-)):-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    karolina1: kristepane....ja som si to vobec nevsimla :-O:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • karolina1 karolina1

    vybusna-uz aj v surovinach aj v recepte je sol

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    2 roky:-O:-?:-?:-? to těžko..:-// u nás teda néé:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ano, v míse ho osolím a maso promíchám. Někdy přidám i koření, např. grilovací nebo od Kotány "vepřová pečeně" a kmín.:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    BILKOVAI: iva a ty o aj solis to maso pred vlozenim do pohara?

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Taky dělávám a je to výborný polotovar:yes:..+1

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a nijako sa to nesoli?

    Odpovědět

Tématické fráze: maso na šťávě maso ve vlastní šťávě maso na šťávě recept maso ve vlastní šťávě recept maso ve vlastní štávě recepty kuřecí maso ve vlastní šťávě masová šťáva recept maso na šťávě maso na štávě recepty recept na maso ve vlastní šťávě kuřecí maso na šťávě recepty maso na štávě vepřove maso na štavě recept maso ve vlastní šťávě recept na maso na stave maso ve stave zavařujeme králičí maso maso na vlastni stave kuřecí maso ve vlastní šťávě recept kraliči maso ve vlastni štavě

Zapomněl/a jsem heslo