Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní boršč

Teplou a voňavou polévku uvítáme snad v kterýkoliv den. A plná zeleniny a masa i dobře zasytí. Inspirujte se podzimní verzí boršče z vývaru z masa hovězího, vepřového i kuřecího. Červená řepa a zakysaná smetana samozřejmě nesmí chybět.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme všechna masa doměkka, abychom z jejich vaření dostali asi 1,5 l vývaru. Po uvaření maso vyjmeme, necháme zchladit, kuřecí obereme a ostatní rozkrájíme na drobné kousky. Krok 2: Červenou řepu samostatně uvaříme neloupanou, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 4: Do hrnce dáme sádlo, orestujeme na něm nakrájenou cibuli a přidáváme očištěnou a nakrájenou zeleninu - mrkev, petržel, celer, květák a fazolky. Vše orestujeme, osolíme, zalijeme větší částí vývaru a vaříme. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření a lžičku octa. Krok 5: Asi po 10 minutách přidáme nakrájené kysané zelí, zbytek vývaru, na kostičky nakrájené a oloupané brambory a uvaříme doměkka. Krok 6: Nakonec vsypeme nakrájené vařené maso, klobásu na kolečka, uvařenou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a vše lehce promícháme. Krok 7: Před dovařením přidáme lžíci škrobové moučky rozmíchané v trošce vody. Podáváme se zakysanou smetanou.

TIP: Jak na domácí zakysanou smetanu

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP74z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP74z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, maso vepřové, droby, vývar masový, řepa červená, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, květákové růžičky, lusky fazolové mražené, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, ocet, zelí kysané, brambory, klobása papriková, moučka škrobová, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu