Pikantní červená čočka
Pikantní červená čočka je ideálním jídlem pro všechny, kteří chtějí doplnit vlákninu a rostlinné bílkoviny. Kombinace čočky, fazolí, rajčat a aromatického koření vytvoří sytý a chutný pokrm, který příjemně zahřeje a opravdu dobře zasytí.
Postup přípravy
Krok 1: Červenou čočku přebereme, propláchneme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou.
Krok 2: Přidáme jeden bobkový list a lžičku kari koření. Přivedeme k varu a povaříme, až je čočka téměř měkká, asi 5-6 minut. Pak ji scedíme a zatím odložíme.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a přepůlíme. Fazole slijeme, propláchneme a necháme na sítku okapat.
Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, rajský protlak a krátce orestujeme. Poté mírně podlijeme vodou.
Krok 5: Přidáme opláchnutá cherry rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Vmícháme čočku a fazole. Podle potřeby přisolíme, přebytečnou tekutinu vydusíme.
Krok 6: Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné chlebovou topinkou a rozpečeným špekáčkem.
Zveřejněno 24. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní červená čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEO0
Moje poznámka
Pikantní červená čočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wEO0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
česnek,
rajče cherry,
fazole červené,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
koření kari,
bobkový list,
olej,
petrželka
Komentáře (1)