Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

Recept na chlupaté knedlíky je napsaný pro začátečníky. Hezky podrobný postup, aby to každý zvládl hned napoprvé. Chlupaté knedlíky jsou českým pokladem a podávají se k pečeným masům.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

15. 10. 2009 01:51

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 857 kJ / 1 161 kcal
Bílkoviny39,58 g
Tuky11,19 g
Vláknina18,25 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy216,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tu už podobné recepty jsou, ale tenhle se přece jen trochu liší. Ovšem kdyby s tím byl nějaký problém, poprosím o smazání receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

6. 10. 2010 13:11

Nepýtaj sa na zemiaky, je tomu minimum 15 rokov...
Bol to nejaký slov.ľudový názov, nejaké gule a do nich sa dávalo ešte údené mäso pokrájané na kocky...vtedy ma to tak naštvalo, že som to zavrhla na večné veky...ale asi im dám šancu...

mirca75 mirca75

6. 10. 2010 08:40

Magdalenko:-) to mléko je v horké podobě proto, aby brambory zbytečně nečernaly a já to bez něj nedělám, tak nevím. Určitě jde nahradit i vodou. Je mi líto, že se ti nepovedly a budu ráda, když jim dáš ještě šanci;-). Jen se zeptám, z kterých brambor jsi je dělala? Byly hodně vodnaté?.....

magdalenka magdalenka

5. 10. 2010 22:07

Mirka, ja som sa o takéto knedlíky pokúsila iba raz a skončilo to škarede - rozvarením...netuším prečo...ako keby som bola soudružka z NDR...
Ale asi príležitostne naberiem odvahu zas. To sparovanie mliekom je treba naozaj?

Květinka

1. 10. 2010 15:49

Budu je dělat v sobotu ke kachničce tak se moc těším, budou určitě dobroučké. Nemůžu se dočkat, když vidím to foto mám velké chutě:-p:-p:-p

mirca75 mirca75

13. 9. 2010 10:35

Irrenko:-) děkuju:-K.

Irrena Irrena

12. 9. 2010 13:55

Dneska uvařené a byly výborné, dala bych ještě bodík, ale podruhé už to nejde:-D

mirca75 mirca75

29. 7. 2010 23:29

Tomket:-) děkuju za pochvalu:-8. Moc tě tu mezi námi vítám a přeji ti k nalezení spoustu dobrý receptů:-K. Mimochodem,máš v profilu krásné životní motto:yes:;-)..

Tomket

29. 7. 2010 21:35

Odzkoušeno a :yes::yes::yes::yes: všem chutnalo :-p

Arnošt

18. 6. 2010 15:01

Tyhle knedlíky děláme už léta. Někdo je dělá jen ze syrových brambor, ale není to ono, jen se to nesmí s těmi vařenými přehnat. Těsto vykrajuji lžicí, aby knedlíky nebyly moc velké. Malý fígl ... pokud nechtějí držet pohromadě a rozváří se, může se přidat trocha hladké mouky. Dělám k nim ale ještě podušené kysané zelí a něco jako moravské vrabce. Prostě na menší kousky pokrájené maso (nejlepší je vepřové, ale už jsem je dělal i z drůbežího a nijak to nevadilo) se opeče s cibulí, česnekem, osolit a opepřit. Maso musí zůstat šťavnaté !!! Pak se to všechno - knedlíky, zelí a maso promíchá a pak už se jen utírá mastná pusa. Ještě jedna rada. Aby knedlíky tzv. nezmodraly, ihned po uvaření a vyndání z vody je smíchat se zelím.
U nás se toho dělá velký pekáč a ještě se nestalo že by zbylo ... :-))
Kdo chce vyzkoušet, může začít. Nebude litovat.

Dobrou chuť. :-p

mirca75 mirca75

5. 4. 2010 13:43

Děkuju moc za vyzkoušení i za milé komentáře;-).Mojematysek:-)jsem ráda,že knedlíky chutnají:-p.

Irrena Irrena

4. 4. 2010 16:41

Mirco dělávám je také ze syrových a vařených, ale nespařuji mlékem, to příště musím zkusit, my je totiž milujeme:-p:-pBodík letí:yes:

mojematysek

4. 4. 2010 16:33

Uz jsem udelila bodik a musim rict,ze si ho opravdu zaslouzite;-) Dnes jsem je delala a posmakli jsme si cela rodina a jeste nam zbylo na zitra:yes: Opravdu jsou vynikajici:-K

clupmi clupmi

25. 2. 2010 10:29

Přesně nějak tak, je dělala moje babička. Měla je krásně žluté a vláčné, žádné černé dělbuchy, jak někdy bývají. Po vytažení z vařící vody je ještě proplachovala ve studené vodě a dlaní z nich stahovala takový ten "šlem". Rozhodně dávám plusový bodík. Přidal jsem do oblíbených a palce nahoru.:yes::yes::yes:SUPER:-!:-!:-!
www.clupmi.blog.cz

bara.it bara.it

9. 11. 2009 18:58

Nam to stacilo na 4 porce. A to mam v rodine i jedliky.:-K

mirca75 mirca75

9. 11. 2009 18:39

jurin(neregi.):-),nevím přesně jak velcí jste jedlíci(nám stačí 3ks na porci-průměrem;-)) a jak velké budete vařit,ale myslím,že až 4-5 lidiček by mělo svou porci:-p.Já je hlavně vařím z 1,5kg,tudíž nesleduji jejich přesný počet;-).Ale slibuji,že při dalším vaření se polepším a spočítám je:-).Zatím do rcp. napíši přibližný počet porcí.Nebo možná poradí Paprika:-) či Bára:-)-ty je dělali nedávno:-p.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlupaté knedlíky chlupaté knedlíky recept bramborové knedlíky ze syrových brambor bramborový knedlík z vařených brambor bosáky ze syrových brambor recepty z brambor bosáky od babicky recepty na bramborové knedlíky - bosáky recept na chlupaté knedlíky bramborové knedlíky z vařených brambor chlupatý knedlík knedlíky z brambor chlupaty knedliky knedliky bosaky bramborový knedlík ze syrových brambor recepty chlupaté knedlíky recept chlupaté knedlíky chlupaté kned babicovy chlupaté knedlíky bosaky

Suroviny: brambory, brambory, vejce, mouka hrubá, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9Q6