Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Recept na chlupaté knedlíky je napsaný pro začátečníky. Hezky podrobný postup, aby to každý zvládl hned napoprvé. Chlupaté knedlíky jsou českým pokladem a podávají se k pečeným masům.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 857 kJ / 1 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,58 g |
Tuky | 11,19 g |
Vláknina | 18,25 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 216,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že tu už podobné recepty jsou, ale tenhle se přece jen trochu liší. Ovšem kdyby s tím byl nějaký problém, poprosím o smazání receptu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2010 13:11
Nepýtaj sa na zemiaky, je tomu minimum 15 rokov...
Bol to nejaký slov.ľudový názov, nejaké gule a do nich sa dávalo ešte údené mäso pokrájané na kocky...vtedy ma to tak naštvalo, že som to zavrhla na večné veky...ale asi im dám šancu...
Bol to nejaký slov.ľudový názov, nejaké gule a do nich sa dávalo ešte údené mäso pokrájané na kocky...vtedy ma to tak naštvalo, že som to zavrhla na večné veky...ale asi im dám šancu...
6. 10. 2010 08:40
Magdalenko to mléko je v horké podobě proto, aby brambory zbytečně nečernaly a já to bez něj nedělám, tak nevím. Určitě jde nahradit i vodou. Je mi líto, že se ti nepovedly a budu ráda, když jim dáš ještě šanci. Jen se zeptám, z kterých brambor jsi je dělala? Byly hodně vodnaté?.....
5. 10. 2010 22:07
Mirka, ja som sa o takéto knedlíky pokúsila iba raz a skončilo to škarede - rozvarením...netuším prečo...ako keby som bola soudružka z NDR...
Ale asi príležitostne naberiem odvahu zas. To sparovanie mliekom je treba naozaj?
Ale asi príležitostne naberiem odvahu zas. To sparovanie mliekom je treba naozaj?
1. 10. 2010 15:49
Budu je dělat v sobotu ke kachničce tak se moc těším, budou určitě dobroučké. Nemůžu se dočkat, když vidím to foto mám velké chutě
13. 9. 2010 10:35
Irrenko děkuju.
12. 9. 2010 13:55
Dneska uvařené a byly výborné, dala bych ještě bodík, ale podruhé už to nejde
29. 7. 2010 23:29
Tomket děkuju za pochvalu. Moc tě tu mezi námi vítám a přeji ti k nalezení spoustu dobrý receptů. Mimochodem,máš v profilu krásné životní motto..
29. 7. 2010 21:35
Odzkoušeno a všem chutnalo
18. 6. 2010 15:01
Tyhle knedlíky děláme už léta. Někdo je dělá jen ze syrových brambor, ale není to ono, jen se to nesmí s těmi vařenými přehnat. Těsto vykrajuji lžicí, aby knedlíky nebyly moc velké. Malý fígl ... pokud nechtějí držet pohromadě a rozváří se, může se přidat trocha hladké mouky. Dělám k nim ale ještě podušené kysané zelí a něco jako moravské vrabce. Prostě na menší kousky pokrájené maso (nejlepší je vepřové, ale už jsem je dělal i z drůbežího a nijak to nevadilo) se opeče s cibulí, česnekem, osolit a opepřit. Maso musí zůstat šťavnaté !!! Pak se to všechno - knedlíky, zelí a maso promíchá a pak už se jen utírá mastná pusa. Ještě jedna rada. Aby knedlíky tzv. nezmodraly, ihned po uvaření a vyndání z vody je smíchat se zelím.
U nás se toho dělá velký pekáč a ještě se nestalo že by zbylo ...
Kdo chce vyzkoušet, může začít. Nebude litovat.
Dobrou chuť.
U nás se toho dělá velký pekáč a ještě se nestalo že by zbylo ...
Kdo chce vyzkoušet, může začít. Nebude litovat.
Dobrou chuť.
5. 4. 2010 13:43
Děkuju moc za vyzkoušení i za milé komentáře.Mojematysekjsem ráda,že knedlíky chutnají.
4. 4. 2010 16:41
Mirco dělávám je také ze syrových a vařených, ale nespařuji mlékem, to příště musím zkusit, my je totiž milujemeBodík letí
4. 4. 2010 16:33
Uz jsem udelila bodik a musim rict,ze si ho opravdu zaslouzite Dnes jsem je delala a posmakli jsme si cela rodina a jeste nam zbylo na zitra Opravdu jsou vynikajici
25. 2. 2010 10:29
Přesně nějak tak, je dělala moje babička. Měla je krásně žluté a vláčné, žádné černé dělbuchy, jak někdy bývají. Po vytažení z vařící vody je ještě proplachovala ve studené vodě a dlaní z nich stahovala takový ten "šlem". Rozhodně dávám plusový bodík. Přidal jsem do oblíbených a palce nahoru.SUPER
www.clupmi.blog.cz
www.clupmi.blog.cz
9. 11. 2009 18:58
Nam to stacilo na 4 porce. A to mam v rodine i jedliky.
9. 11. 2009 18:39
jurin(neregi.),nevím přesně jak velcí jste jedlíci(nám stačí 3ks na porci-průměrem) a jak velké budete vařit,ale myslím,že až 4-5 lidiček by mělo svou porci.Já je hlavně vařím z 1,5kg,tudíž nesleduji jejich přesný počet.Ale slibuji,že při dalším vaření se polepším a spočítám je.Zatím do rcp. napíši přibližný počet porcí.Nebo možná poradí Paprika či Bára-ty je dělali nedávno.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 40 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chlupaté knedlíky chlupaté knedlíky recept bramborové knedlíky ze syrových brambor bramborový knedlík z vařených brambor bosáky ze syrových brambor recepty z brambor bosáky od babicky recepty na bramborové knedlíky - bosáky recept na chlupaté knedlíky bramborové knedlíky z vařených brambor chlupatý knedlík knedlíky z brambor chlupaty knedliky knedliky bosaky bramborový knedlík ze syrových brambor recepty chlupaté knedlíky recept chlupaté knedlíky chlupaté kned babicovy chlupaté knedlíky bosaky
Suroviny: brambory, brambory, vejce, mouka hrubá, mléko, sůl
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N9Q6
74 názorů