Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tataráček z matjesů

Tatarák z hovězího masa zná pravděpodobně každý, a buď se mu vyhýbá, nebo na něj nedá dopustit. Pokud ale patříte spíš mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte tuto verzi tataráčku z nakládaných matjesů. Nejlépe si jej vychutnáte s křupavou topinkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Matjesy osušíme a nakrájíme na malé kostičky (0,5 × 0,5 cm). Krok 2: Nakrájené matjesy vložíme do mísy, přidáme olej, šťávu a kůru z limetky, hořčici, protlak, kopr, osolíme, opepříme a zamícháme. Směs necháme nejméně 2 hodiny rozležet v lednici. Krok 3: Cibuli oloupeme, z cherry rajčátek odstraníme jadérka a společně s okurkami nakrájíme na menší kostičky než matjesy. Krok 4: Před podáváním tvarujeme porce pomocí menšího servírovacího kroužku. Matjesové vrstvy prokládáme vrstvou z rajčátek, okurky a cibule. Povrch ozdobíme nakrájeným pórkem, paprikou a koprem. Krok 5: Podáváme s opečenými topinkami.

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tataráček z matjesů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68G3R

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tataráček z matjesů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68G3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
matjesy v oleji, cibule červená, okurky sterilované, rajče cherry, olej olivový, šťáva limetková, hořčice francouzská, protlak rajčatový, kopr, sůl, pepř mletý, pórek, paprika, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu