Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tataráček z matjesů

Tatarák z hovězího masa zná pravděpodobně každý, a buď se mu vyhýbá, nebo na něj nedá dopustit. Pokud ale patříte spíš mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte tuto verzi tataráčku z nakládaných matjesů. Nejlépe si jej vychutnáte s křupavou topinkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Matjesy osušíme a nakrájíme na malé kostičky (0,5 x 0,5 cm). Krok 2: Nakrájené matjesy vložíme do mísy, přidáme olej, šťávu a kůru z limetky, hořčici, protlak, kopr, osolíme, opepříme a zamícháme. Směs necháme nejméně 2 hodiny rozležet v lednici. Krok 3: Cibuli oloupeme, z cherry rajčátek odstraníme jadérka a společně s okurkami nakrájíme na menší kostičky než matjesy. Krok 4: Před podáváním tvarujeme porce pomocí menšího servírovacího kroužku. Matjesové vrstvy prokládáme vrstvou z rajčátek, okurky a cibule. Povrch ozdobíme nakrájeným pórkem, paprikou a koprem. Krok 5: Podáváme s opečenými topinkami.

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček z matjesů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68G3R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tataráček z matjesů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68G3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, okurky sterilované, rajče cherry, olej olivový, šťáva limetková, hořčice francouzská, protlak rajčatový, kopr, sůl, pepř mletý, pórek, paprika, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu