Zvěřinové ragú
Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou vůni. Ragú podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Maso propláchneme v cedníku, necháme okapat a poté jemně umeleme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: V hrnci orestujeme slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a restujeme, dokud cibule nezpění.
Krok 4: Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne.
Krok 5: Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké, asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou.
Krok 6: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme na sítu okapat.
Krok 7: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí.
Krok 8: Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Moje poznámka
Zvěřinové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkVk6
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 12 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 13 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 13 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 6 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 9 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 9 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 11 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 12 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 13 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 13 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 13 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 14 hodinami
Suroviny:
cibule,
slanina uzená,
česnek,
víno červené,
protlak rajčatový,
mrkev,
smetana,
těstoviny,
voda,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
pažitka
Komentáře (1)