Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú z jeleního masa je výrazné jídlo plné chutí a vůní. Jelení maso se pomalu dusí s vínem, zeleninou a rajčatovým protlakem, čímž získá jemnou chuť a plnou vůni. Ragú podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 115 min

145 min (30 min příprava + 115 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso propláchneme v cedníku, necháme okapat a poté jemně umeleme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: V hrnci orestujeme slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme cibuli a restujeme, dokud cibule nezpění. Krok 4: Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud maso nezhnědne. Krok 5: Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké, asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou. Krok 6: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme na sítu okapat. Krok 7: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí. Krok 8: Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.

TIP: Jelení maso - rady a tipy

Zveřejněno 28. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk6

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, slanina uzená, česnek, víno červené, protlak rajčatový, mrkev, smetana, těstoviny, voda, sůl, pepř mletý, petrželka, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu