Hovězí krk na houbách
Hovězí krk dušený na houbách je sázkou na jistotu. Maso se zatáhne a poté pomalu dusí s cibulí, česnekem a houbami, které mu dodají výraznou chuť. Šťavnaté maso v bohaté omáčce lze na závěr zjemnit i smetanou.
Postup přípravy
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Krok 3: V hrnci na troše oleje maso ze všech stran důkladně orestujeme, aby se zatáhlo, a poté ho vyjmeme. Krok 4: Do výpeku přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Krok 5: Přidáme houby, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a krátce zarestujeme. Poté přidáme česnek a houbové koření. Jakmile se směs rozvoní, vrátíme maso, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 6: Hotovou omáčku dle potřeby zahustíme záklechtkou a ještě krátce provaříme. Krok 7: Nakonec omáčku můžeme zjemnit smetanou, kterou už jen krátce prohřejeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí krk na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73VJQ
Moje poznámka
Hovězí krk na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73VJQ
Nejnovější recepty
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 50 minutami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Výpečky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Svatomartinská kuřecí stehna
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 8 minutami
Křehká vepřová játra
janatka před 13 minutami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 2 hodinami
Nejlepší špenát
KetyHu před 4 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 6 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 13 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 13 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 13 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 14 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 14 hodinami
Suroviny:
krk hovězí,
houby čerstvé,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
koření houbová variace,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
smetana na vaření
Komentáře (1)