Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr se zeleninou a houbami

Kapr nemusí být jen klasikou na štědrovečerním stole. V této lehké a barevné úpravě se promění v moderní jídlo plné chuti. Šťavnaté filety krátce opečeme na pánvi a podáváme s jednoduchou směsí cibule, paprik a naložených hub.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Houby slijeme z nálevu. Krok 2: Porce kapra na straně bez kůže pokapeme citronovou šťávou, a ze všech stran osolíme a okmínujeme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kapří filety opečeme nejprve kůží dolů po dobu 5 minut. Poté je otočíme a opékáme ještě přibližně 3–5 minut. Krok 4: Cibuli osmahneme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme papriky, osolíme, opepříme a lehce podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka, přibližně 6–10 minut. Nakonec přidáme naložené houby a vše krátce prohřejeme. Krok 5: Jako přílohu můžeme použít brambory.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 13. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xG2x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kapr se zeleninou a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xG2x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, máslo, olej, kmín celý, sůl, citron, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, cibule, houby, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu