Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky na rozmarýnu

Dušené vepřové medailonky krásně voní po rozmarýnu. Maso s krémovými žampiony je díky dlouhému dušení krásně šťavnaté a v ústech se lehce rozpadá. K medailonkům podáváme jako přílohu vařenou rýži.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a překrájíme na poloviny. Krok 2: Maso osušíme, osolíme a opepříme. Hladkou mouku promícháme s rozmarýnem a maso ve směsi zlehka obalíme. Krok 3: Plátky zprudka opečeme z obou stran a přendáme je do hrnce. Zalijeme vývarem a dusíme asi 1,5 hodiny. Krok 4: V pánvi na vysmaženém tuku orestujeme česnek. Přidáme houby a chvíli restujeme. Krok 5: Zhruba 15 minut před koncem dušení přidáme k masu houby a čerstvý tymián. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s rýží.

TIP: Vepřové maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové medailonky na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYENr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové medailonky na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYENr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
medailonky vepřové, mouka hladká, rozmarýn sušený, vývar zeleninový, česnek, žampióny, olej, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu