Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s jablky podle maminky

Není nad čerstvě upečený štrúdl od maminky, který voní po skořici a jablkách. Díky přidanému jogurtu bude těsto krásně vláčné. Na chuti přidá ještě strouhanka opečená na másle, která také pojme zbývající šťávu z jablek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení těsta

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek, vyložíme Herou a přidáme jogurt a žloutek. Krok 2: Dobře propracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice. Krok 3: Na 1 lžíci másla opražíme strouhanku. Zapneme si troubu na 180 °C. Máslo na pokapaní náplně rozehřejeme. Krok 4: Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme šťávu. Krok 5: Ořechy nasekáme. Krok 6: Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme. Posypeme rovnoměrně opraženou strouhankou. Krok 7: Dále poklademe jablky, posypeme skořicí, cukrem, rozinkami a ořechy. Pokapeme máslem a stočíme jako roládu. Krok 8: Potřeme bílkem rozšlehaným s trochou vody a vložíme do předem vyhřáté trouby. Krok 9: Pečeme na 180 °C asi 45 minut podle typu trouby. Pečeme dozlatova. Vychladlé štrúdly pocukrujeme.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly - nejlepší recepty

Zveřejněno 18. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrúdl s jablky podle maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYxD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrúdl s jablky podle maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYxD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, jogurt, žloutek, sůl, jablko, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, strouhanka, máslo, bílek, máslo

Přidat fotografie receptu