Bůček pečený v jogurtu s majoránkou

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

800 g bůčku
2 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1-2 lžičky sušené majoránky
1 lžička mleté papriky
pepř
mletý kmín
sůl
snítka čerstvé majoránky
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořením.

  2. Maso v tom důkladně obalíme a dáme na nejméně dvě hodiny uležet. Před pečením maso vytáhneme půl hodiny předem z lednice.

  3. Připravíme pekáček a dolů dáme cibuli. Na to dáme maso, snítku majoránky a vše podlijeme. Pečeme přikryté prvních 15 minut na 200 st. Poté teplotu snížíme na 170 st. a dopečeme do měkka.

  4. Podáváme s bramborami, rýži nebo těstovinami. Kdo by chtěl šťávu hustší, maso lehce asi 10 minut před koncem pečení zapráší hladkou moukou a promíchá.

Poznámka

Mám ráda chuť majoránky, ale nesmí přebít všechno. Proto si množství zvolte sami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 468 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůček pečený v jogurtu s majoránkou

Tématické fráze: bůček v jogurtu bucek v jogurtu s najorankou videorecepty -pečený buček s cibulí bůček v jogurtu a majoránce

Zapomněl/a jsem heslo