Listová buchta
Pokud hledáte recept na osvěžující lehký dezert s ovocem, vyzkoušejte tento moučník. Větší vrstva pudinku, pokrytá šťavnatými meruňkami mezi dvěma pláty listového těsta, zachutná zajisté každému. Ozdobený šlehačkou bude na talíři vypadat neodolatelně.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 216 kJ / 2 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,08 g |
Tuky | 34,56 g |
Vláknina | 6,96 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 556,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Z kompotovaných meruněk slejeme nálev a necháme je okapat. Čerstvé meruňky vypeckujeme a přepůlíme.
Krok 4: Polovinu listového těsta vyválíme na pomoučeném vále nebo přímo na pečicím papíru. Vyválené těsto položíme na plech a poklademe ho piškoty.
Krok 5: Mezitím připravíme pudink dle návodu na obalu. Do 1 litru mléka použijeme tři sáčky pudinku a 4 lžíce krystalového cukru. Po uvaření necháme pudink prochladnout.
Krok 6: Mírně vychladlý pudink rozetřeme na piškoty a navrch poklademe okapané meruňky.
Krok 7: Na vále vyválíme zbytek těsta a přikryjeme jím vrstvu ovoce na plechu.
Krok 8: Plech vložíme do vyhřáté trouby, po 10 minutách (bez otevírání trouby) zmírníme na 170 °C a dopečeme. Pečeme celkem 20-30 minut. Řídíme se vlastní troubou.
Krok 9: Po upečení necháme buchtu vychladnout, aby pudink zatuhnul.
Krok 10: Při podávání můžeme řezy zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 10. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Moje poznámka
Listová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANm7
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 12 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 15 minutami
Řecká musaka
misula29 před 1 hodinou
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 4 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 5 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 6 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 8 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 10 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 22 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 23 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 23 hodinami
Tématické fráze:
buchta z listoveho testa,
listová buchta s pudinkem,
recepty z listového těsta a pudingu,
buchty z listového těsta,
buchta na plech z listového těsta,
bebe buchta,
buchta z listového těsta s pudinkem,
rychla buchta z listoveho testa,
buchta s listového těsta,
listové těsto puding,
pudinková buchta z listového těsta,
listová buchta,
listová buchta,
listová buchta,
buchta s pudinkem a piškoty,
listové těsto a meruňky,
buchty s listového těsta,
buchta listové těsto,
buchta mezi 2 listova těsta,
buchta z listového těsta a pudingu
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
piškoty,
cukr krystal,
mléko,
meruňky
Komentáře (33)
No a kdybyste plát z listového předpekla 5 minut/cca 200°C tak by podklad nebyl jako papundekl (viz foto)