Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 44 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

Suroviny:
200 ml kefíru
200 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
3 lžičky oleje
2 lžičky kmínu
90 g žitné chlebové mouky
180 g pšeničné celozrnné mouky
280 g hladké mouky
50 g dýňového semínka
12 g droždí
(možno přidat větší špetku sušené mleté cibule)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).

  2. Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Zdena z JM: nebo vody, Zdeni - pokud máš kefír koupený, bude možná maličko řidší než ten domácí, co používám.;-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vynikající chlebíček.Vláčný a kyprý.Akorát moc nakynul,takže se mi přilepil na sklo a potom se propadnul.Takže příště míň droždí.Ale chuť i konzistence výborná.

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    cathleen: Dobře, děkuju moc! Tobě já věřím, jsi moje pečivová guru ;-) Příště to vyzkouším a dám vědět! Ještě jednou velký dík! :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mekkejla: pokud budeš chleba ještě zkoušet, dej o 2-3 lžíce méně vody (asi 20-30 g) - to by mohlo stačit. Nemyslím, že by uškodila délka kynutí, nebývá nějak výrazně delší, než ta u klasického programu.

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Recept jsem výjimečně dodržela opravdu poctivě "na gram", ale je fakt, že kefír jsem měla koupený, i když hustý mi připadal docela dost... A tak myslíš, že v délce kynutí to nebylo? :-O Jinak moc děkuju za rychlou reakci! :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mekkejla: jujda, uši! To znamená, že v něm bylo hodně vody nebo droždí. Dalas všechno podle receptu? A kefír jsi měla domácí nebo koupený? Používám domácí a ten je hustší, než koupený....

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Chleba je moc dobrý a krásně křupavý! Akorát ho příště bude péct na klasický program, protože mi na prog. celozrnný málem vyskočil z pekárny :-D a při pečení tak udělal uši :-( Ale jde jen o estetiku, takže to nic nemění na tom, že ho zdlábneme :-D Posílám bodík :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Veronika: Verčo, těsto vyrobíš podle tohoto návodu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob..., jen myslím, že bude řidší, že z něj bochník neuděláš. Tak buď ho upeč v nějaké formě, vymazané tukem, nebo při zadělávání dej o 50-70 ml vody méně.;-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Ahoj.muzu delat chleba i v troube?nemam totiz pekarnu:-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    bystrouska: I za to díky :-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Chlebíček byl výborný:yes:, stačila jsem vyfotit jen zbytek:-D.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    jo jo jo :yes: tak ten tedy je... nadýchaný, jako obláček :-8 Neměla jsem kefír, dala jsem 180g zak. smetany, místo kmínu lžičku koření na chleba, přidala slunečnici a lněné semínko a 2 PL kvásku. Bez cibule, tu jsem neměla. Těsto jsem si musela ohlídat. Pekla jsem v ŘH 15 min při 200°C a 50 min při 18O°C. Vynikající !!!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    spagetka: ...i bez dovolení;-) Máš ho:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Včera jsem upekla i s tou cibulí. ještě jsem přidala drcený kmín, ale mňááám ;-):-p:-p :yes::yes: a s dovolením přidám fotečku:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    cathleen:Cathleen děkuji za radu, ale opět se mi nepovedl, asi jsem ho měla nechat v pekárně,v ošatce mi už vůbec nekynul a tím byl po upečení tuhý a na spodku sražený:-(Příště nechám v DP.Mám pocit že i droždí stálo za starou belu.Vadí mi že to vždycky něčím zmatlám, protože ze zkušeností vím, že tvé recepty nemají chybu:yes:viz slunečnicové trojhránky,které milujeme:-p

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo