Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 710 kJ / 1 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,53 g |
Tuky | 10,57 g |
Vláknina | 36,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 362,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle.
Krok 2: Připravené těsto stěrkou vyškrábneme na mírně pomoučněný stůl, popřekládáme a stočíme do bochníku, který pak dáme kynout do moukou vysypané ošatky.
Obě kynutí (jak těsta, tak bochníku,) jsou relativně rychlá, záleží ale i na ročním období, síle kvásku a teplotě prostředí, ve které kynou. Krok 3: Vykynutý bochník vyklopíme do nahřáté remosky, nařízneme a upečeme – remosku je třeba předem malinko vymáznout nebo na dno položit papír na pečení.
Kdo remosku nemá, samozřejmě může upéct v troubě.
Obě kynutí (jak těsta, tak bochníku,) jsou relativně rychlá, záleží ale i na ročním období, síle kvásku a teplotě prostředí, ve které kynou. Krok 3: Vykynutý bochník vyklopíme do nahřáté remosky, nařízneme a upečeme – remosku je třeba předem malinko vymáznout nebo na dno položit papír na pečení.
Kdo remosku nemá, samozřejmě může upéct v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnný chleba se záparou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lWZ1
Moje poznámka
Celozrnný chleba se záparou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lWZ1
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 42 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Tématické fráze:
chléb se záparou,
chleba se záparou,
pečení se záparou,
celozrne pecivo se zaparou,
cléb se záparou,
cléb se záparou,
těsto se záparou,
celozrnný chléb chleba v remosce,
bagety se záparou,
žitný chléb se záparou,
chleba se seminkovou zaparou,
chleby se zaparou,
zápara v troubě,
kváskový chléb tmavší střídka rozkvas,
tmavší střídka chleba,
se záparou,
záparou,
chleb kvaskovy se zaparem,
rohlíky se záparou,
celozrnný žitný chléb se zaparou
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
semínka lněná,
chléb,
sůl,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (1)