Vynikající kysané zelí -vánoční
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.
Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2009 21:16
milena999 ne "nesmí", nemělo by se!! Ale samozřejmě je to věc každého. Ryba se jí, je to tradice, neměly by se jíst řízky. Matka mého manžela říkala, že nemívali ani kapra. Houbovou polévku s nudlema a dětskou krupičku. No a divím se, že to někdo slyší poprvé v životě. Tradice upadají, ach jo. Já nejsem nějak šíleně věřící a dodržuji to, Celý den se jí cukroví, vánočka a pod. Ne řízky, uzené a podobně.
28. 12. 2009 21:05
Křesťané dodržují půst ve smyslu nejedení masa. Já ten den používám pouze olej nebo máslo jako tuk a rybí maso vždy patřilo mezi postní, tedy povolené pokrmy. Vinná klobása, vepřové a kuřecí ani jiné maso a uzeniny se nesmí.
28. 12. 2009 20:37
o štědrém dni se nesmí maso?Tak to čtu poprvé:-nesmí se přes den,aby se vidělo zlaté prasátko,ale k večeři je všude řízek nebo kapr s bramborovým salátem...nebo se pletu?
16. 12. 2009 18:34
Handulko, vyzkoušejte. Nám to moooc chutná a i těm, kterým jsme dali ochutnat
15. 12. 2009 19:55
Zkusím. Bude to zase něco jiného, ale vypadá to dobře. Zelí můžeme a masíčko pochopitelně také. Díky. Jak chutnalo dám potom vědět.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka
Vynikající kysané zelí -vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
20 názorů