Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající kysané zelí -vánoční

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

15. 12. 2009 15:25

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.

Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 21:16

milena999 ne "nesmí", nemělo by se!! Ale samozřejmě je to věc každého. Ryba se jí, je to tradice, neměly by se jíst řízky. Matka mého manžela říkala, že nemívali ani kapra. Houbovou polévku s nudlema a dětskou krupičku. No a divím se, že to někdo slyší poprvé v životě. Tradice upadají, ach jo.:-( Já nejsem nějak šíleně věřící a dodržuji to, Celý den se jí cukroví, vánočka a pod. Ne řízky, uzené a podobně.

zizala zizala (moderátorka)

28. 12. 2009 21:05

Křesťané dodržují půst ve smyslu nejedení masa. Já ten den používám pouze olej nebo máslo jako tuk a rybí maso vždy patřilo mezi postní, tedy povolené pokrmy. Vinná klobása, vepřové a kuřecí ani jiné maso a uzeniny se nesmí.

milena999

28. 12. 2009 20:37

:-//:-O o štědrém dni se nesmí maso?Tak to čtu poprvé:-nesmí se přes den,aby se vidělo zlaté prasátko,ale k večeři je všude řízek nebo kapr s bramborovým salátem...nebo se pletu?

BILKOVAI BILKOVAI

16. 12. 2009 18:34

Handulko, vyzkoušejte. Nám to moooc chutná a i těm, kterým jsme dali ochutnat:-)

Handula

15. 12. 2009 19:55

Zkusím. Bude to zase něco jiného, ale vypadá to dobře. Zelí můžeme a masíčko pochopitelně také. Díky. Jak chutnalo dám potom vědět.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli

Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka

TopRecepty.cz

Vynikající kysané zelí -vánoční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVk