Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenV malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3…
Masová směs:Na 2 PL oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme jen asi další minutu.K cibuli přidáme mleté maso a rychle orestujeme, asi 5 minut.Přidáme…
Nejdříve smícháme maso s cibulí, kořením a slaninou na kostičky. Po promíchání uděláme šišku a necháme odpočinout. Mezitím na oleji rozpustíme slaninu, přidáme…
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem jsou chutným a zdravým jídlem, které je ideální pro diabetiky. Tento pokrm kombinuje bílkovinami bohaté fazole a kuřecí maso…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa, vůni ji dodá česnek i libeček.…
Uvařte rodině sytou polévku plnou dobrot. Sušené houby, zkaramelizovaná cibule, vůně koření, kus prorostlého uzeného a brambory pro sytost. Prostě plný talíř chutí. Jen…
Papriky omyjeme a zbavíme jádřinců. Cuketu pokrájíme na kostičky a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a připravenou cuketou. Přidáme sůl, pepř,…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku.…
Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.Pro…
Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a…
Nejprve zavaříme řepu, 4 kg kupuji, abych si udělala trochu zásobu. Řepu předvařím asi 3/4 hodiny až 1 hodinu, oloupu, nakrájím na nudličky a naskládám do sklenic s…
Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky. Přidáme marinádu a kousky masa rukou promícháme, aby se marináda dostala na všechny.…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji nebo sádle. Maso vyjmeme a do tuku dáme nakrájenou slaninu, po chvíli přidáme…
Ať už kapustnica, kyselica nebo zelňačka, vždy se jedná o vynikající polévku plnou zelí a dalších dobrých surovin. Do této polévky dáme i domácí klobásu, která pustí…
Českou klasikou na štědrovečerním stole je kapr smažený v trojobalu. Pojďte si ho tentokrát vychutnat v jiné verzi a jistě nebudete litovat. Pečený kapr na červeném víně…
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši…
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme kolečka nebo kostičky mrkve, olej z rajčat a krátce restujeme. Přidáme rajčata z konzervy…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Netradiční úpravu zelňačky najdete v tomto receptu. Klasickou kombinaci zelí, klobásy a hub doplní povařená čočka, která poslouží také k jejímu zhuštění. Polévka je tak…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje. Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a…
Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se…